Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de son dakika! Hakkari üs bölgesine hain saldırı: 3 şehit

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen bu saldırının ardından Hakkari'den bir acı haber daha geldi. Şemdinli ilçesi Ortaklar mevkiindeki üs bölgesine Kuzey Irak tarafından PKK'lı teröristlerce havanlı saldırı düzenlendi. Bu saldırıda Habertürk TV'nin aktardığına göre 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

        MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce üs bölgesine sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Miraç Gürhan'ın Malatya'daki ailesine acı haber ulaştı.

        Şehit Gürhan'ın (23) şehadet haberini Battalgazi ilçesi Zafer Mahalles'ndeki bir apartmanda oturan annesi Serpil Canbay ile Hidayet Mahallesi Şentürk Sokak'ta oturan babası Yasin Gürhan'a güvenlik güçleri ulaştırdı.

        AA'nın haberine göre; şehidin annesinin oturduğu apartmana dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

        Bekar olan şehidin anne ve babasının ayrı yaşadığı öğrenildi.

        BİR ŞEHİT ATEŞİ DE ADANA'YA DÜŞTÜ

        PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı saldırıda şehit olan 28 yaşındaki sözleşmeli er Halil İbrahim Şık'ın acı haberi, Adana'daki ailesine ulaştı.

        YAŞADIĞI SOKAK TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

        Merkez Çukurova İlçesi'nde bulunan şehidin babası Bekir ve annesi Sıdıka Şık'a acı haber, askeri yetkililerce sağlık ekiplerinin gözetiminde verildi.

        Ece Şık ile evli olan ve 4 aylık bir bebeği bulunan şehit Halil İbrahim Şık'ın baba evi ve yaşadıkları sokağa Türk bayrakları asıldı. 2 kardeşi bulunan şehidin yakınları ve vatandaşlar, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit yakınlarını, vatandaşlar, asker ve polis görevliler teselli etmeye çalıştı. Şehidin yarın Adana'da törenle toprağa verilmesi bekleniyor.

        Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güven Dağı'nda bulunan askeri üs bölgesine PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından saldırı gerçekleştirilmiş, güdümlü füze ile gerçekleştirildiği değerlendirilen saldırıda bir asker şehit düşmüş, 5 asker de yaralanmıştı.

        TSK'DAN AÇIKLAMA

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin ise yaralandığını açıkladı.

        TSK'dan yapılan açıklamada, "1 Şubat 2018 tarihinde Hakkâri Çukurca Güvendağı Üs bölgesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ