Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de özel bir yurtta cinsel istismarda bulunan görevliden iğrenç savunma

        İzmir’in Dikili İlçesi’ndeözel bir yurtta Ömer FarukE. isimli görevlinin öğrencilerecinsel istismarda bulunmasınayönelik skandalailişkin yeni detaylar ortayaçıktı. 12 yaşındaki çocuğun annesine yaşadıklarınıanlatmasının ardından başlatılan soruşturmada, polisyurtta kalan 20’ye yakınçocukla görüştü. Pedagogve psikolog eşliğindeyapılangörüşmelerde,3 çocuk E.’nin kendilerinecinsel istismardabulunduğunu açıkladı.

        Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, zanlının cep telefonu vebilgisayarında yapılanincelemede ise çocuklaraait fotoğraflar ele geçirildi.Öğrencilere baskı yapanÖmer Faruk E.’nin 9 çocuklaWhatsApp’tan grup oluşturduğu, buradan cinsel içeriklimesaj ve fotoğraflar paylaştığı da ortaya çıktı. E.’nin9 çocuğa istismarda bulunduğuyönünde bilgilere ulaşıldı.

        REKLAM

        Önceki gün tutuklananE.’nin ifadesinde, “Öğrencilerindin dersine de giriyordum.12 yaşındaki bir çocukla 2 defa cinsel ilişki yaşadım. 12 yaşındakidiğer çocuk ile kendirızası ile birlikte oldum. WhatsAppkonuşmalarındanda anlaşıldığı gibi çocukbeni ilişkiye girmek içinçağırdı. İddia edildiğigibi diğer çocukla ilişkim hiç olmadı” dediğiöğrenildi. Olayın ardından3 çocuk hastaneyegötürüldü. Yapılan ilktespitte, 2 çocuğun cinsel istismarauğradığı doktor raporuile belirlendi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken,cinsel istismara maruz kaldığıbelirlenen 9 çocuk Çocukİzleme Merkezi’ne (ÇİM) gönderildi.İddiaların ardındanMilli Eğitim Müdürlüğü’ncegeçici olarak mühürlenenyurttaki bazı çocuklarailelerinin yanına gitti,bazıları da özel bir yurda yerleştirildi. Yurdun 2011’deaçıldığı 70 öğrenci kapasiteliolduğu ve ruhsatının dabulunduğu ortaya çıktı.

        "YARGI SÜRECİNİ TAKİP EDECEĞİZ"

        İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, baro avukatlarının şüphelinin sorgusuna katıldığını belirterek, “Önümüzdeki günlerde mağdur çocukların Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadelerinin alınması sırasında İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nde konuyla ilgili özel eğitim almış meslektaşlarımız ailelere ve çocuklara hukuki destek sağlamak üzere yanlarında olacak.Yargı sürecini takip edeceğiz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ