Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Ömer Üründül eleştirileri yanıtladı

        Ömer Üründül, Sabah Gazetesi'nden Mevlüt Tezel ile yaptığı söyleşide hakkındaki eleştirilere cevap verdi. "Hiç mi olumlu bir tarafım yok?" diyen Üründül, kırgınlık ve kızgınlıklarını anlattı.

        İşte Ömer Üründül'ün içindekiler:

        -Türkiye, Dünya Kupası'nı bıraktı sizi tartışıyor. Eleştirilere ne diyorsunuz?

        "Yapıcı eleştirilere her zaman önem vermişimdir. Tabii ki bizim de hatalarımız olmuştur. Ancak bazen günde üç maç yorumladığım oldu. Bugüne kadar Dünya Kupası'nda 23 maç yorumladım. Benim hiç mi olumlu tarafım yok? Küçük hatalar niye bu kadar büyütülüyor?"

        -Ama bazı yorumlarınız espri konusu oluyor. Mesela "Kazanmak için gol lazım" diyorsunuz... Maç heyecanı içersinde bazen yorumlarınız konuşma dilinin azizliğine uğruyor.

        "İlk defa bu şampiyonada yorumculuk yapmıyorum ki... 14 senedir bu işin içindeyim. Sekiz Dünya Kupası takip ettim ve halk beni beğeniyor. İnanın bana sokağa çıktığımda bazen yürüyemiyorum."

        DÜNKÜ ÇOCUK DEĞİLİM

        -14 senedir bu işi yapmanızı, çalıştığınız kurumlardan para almamanıza bağlayanlar da var.

        "Doğru. Para almıyorum ama bir insana sırf para almadığı için böyle büyük organizasyonlarda görev vermezler. Hem ben sadece TRT'de yorum yapmadım ki... 2008 Avrupa Şampiyonası'nı atv'de yorumladım. Bir ara NTV'de de yorumlarım yayınlandı. Star TV'de dört yıl Şampiyonlar Ligi'ni yorumladım. Galatasaray'ın UEFA ve Süper Kupa finallerini, 2002 Dünya Kupası'nı, Türkiye'den birçok maçı da yorumladım. Ayrıca bugün kime "Gel Dünya Kupası Finali'ni yorumla" deseler para isteyen çıkar mı? Bu büyük bir onur. Dünkü çocuk değilim, 14 yıldır bu işi yapıyorum."

        -Yani bu kadar sene yorumculuk yapmanızın para almamanızla bir alakası yok diyorsunuz...

        "Eğer onların mantığından hareket edersek, Türkiye'deki birçok zengin adam maç yorumlardı. Ne alakası var parayla bu işin. Bunlar çok seviyesiz eleştiriler.

        -Peki, TRT çalışanlarına en pahalı restoranlarda yemek ısmarlamanıza dair çıkan dedikodulara ne diyeceksiniz?

        Bunlar çok ayıp yorumlar. Ne yani TRT gibi köklü bir kurum, yemek ısmarladığım için mi bana yorum yaptırıyor. Eğer yemek ısmarladığım için bana yorum yaptırıyorlarsa, benim önce TRT'nin Genel Müdürü'ne yemek ısmarlamam gerekir. Benim TRT'de çalışmama onay veren müdürler, TRT'nin spor servisinde çalışan insanlar değil. Bunlar çok komik yorumlar."

        -Hiç yorumculuğunuzla ilgili özeleştiri yapıyor musunuz?

        "Tabii ki yapıyorum. Sonuçta ben de bir insanım, hatalarım olacaktır ama benim hiç mi iyi tarafım yok? Türkiye'de tam anlamıyla teknik analiz yapan ilk yorumculardan biriyim. Ben her zaman kendimi geliştirmeye çalıştım. Bazen antrenmanları bile takip ediyorum. Bu kadar insafsız olmasınlar. Ben işimi iyi yaptığıma inanıyorum ve halk beni çok seviyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ