Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Redhack sözcüsü itiraf etti: Polis muhbiriyim
        1

        Şefik DİNÇ/AHT
        Özellikle kamuya ait internet sitelerine yönelik saldırılarla gündeme gelen hacker grubu Redhack'in sözcüsü olduğunu söyleyen bir kişi, Twitter'dan "polis muhbiri" olduğunu açıkladı. Redhack de resmi Twitter hesabından açıklama yaparak bu itirafı doğruladı.

        2

        Redhack'in sözcüsü olarak kabul edilen @RedHackHaber hesabından yazılan twitler, RedHack takipçilerini şoke etti. Peşpeşe yazdığı twitlerde çok kötü şeyler yaptığını anlatan Redhack'in sözcüsü, konumunu kendi çıkarı için kullandığını ve polis muhbirliği yaptığını öne sürdü. Söz konusu kişinin @RedHackHaber adlı hesaptan attığı twitler şöyle:

        3

        - Çok kötü şeyler yaptım, hayatımda tek gram hack bilgisi olmadan bana yazılan metinleri ezberleyerek 'sözcü rolüne' giriştim. Koltuk derdine düştüm. Ardından son yaptığım röportajdan dolayı bana ilgi duyan birçok kadını kandırdım, alçakça duygularla oynadım, insanları kandırdım.

        4

        - Tek gram hack bilgim olmamasına rağmen insanları kandırmaya çalışmam polisin ilgisini çekti. Beni kullandılar. Çalıştığım polis beni satma telaşına düştü. Sessiz kaldım ama öldürülme tehditiyle başbaşa kaldım. Mecburen bunları açıklamak zorunda kalıyorum.

        5

        - Polis de kusura bakmasın, Redhack'i satamadım. Cemaat beni RedHack içinde kullanmaya çalıştı ama RedHack bunu ortaya çıkardı. Şerefsizlik yaptım, onun vicdani muhasebesi var.

        6

        REDHACK DOĞRULADI
        Grubun resmi Twitter hesabı olan @TheRedHack'ten yapılan açıklamada, söz konusu kişinin yaptığı itiraf doğrulanırken, grubun bu kişiyle tüm bağlantısını kestiği belirtild

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ