Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Burak Yılmaz'ı Şubat'ta değil 28 Ocak'ta sattı! - Galatasaray Haberleri
        11

        Burak, İngiltere’ye gitmek istiyordu. Ancak teklif fiyasko çıktı!

        12

        West Ham, Burak’ı sadece sezon sonuna kadar 1 milyon Euro bedelle satın alma opsiyonlu olarak kiralamak istediğini bildirince bu teklif ciddiye bile alınmadı ve “Burak’ı satmıyoruz” açıklamaları yapıldı.

        13

        Bunun üzerine 28 Ocak’ta gizlice Çin kulübü ile masaya oturulup Burak’ın satışı için anlaşma sağlandı.

        14

        4- ADRİANO-BENİTEZ PAHALI GELİNCE ZAMANA OYNADILAR
        Taraftar yeni bir golcü bekliyordu ve transferin bitimine sadece 3 gün varken Burak’ın satıldığını açıklamak büyük bir riskti.

        15

        Kemer sıkma dönemine girilirken, Milan’dan kiralanması düşünülen Brezilyalı Adriano, Burak’tan da fazla yıllık ücret isteyince, bu transfer rafa kalktı.

        16

        Bunun üzerine Galatasaray yönetimi, Burak’ın Çin’e gidişinin duyurulması için 1 Şubat’taki transfer döneminin geçmesini bekledi.

        17

        Burak’ın satılmasını istemeyen, giderse de bonservisi 8 Milyon Euro’yu bulan Arjantinli Benitez’in alınmasını isteyen Mustafa Denizli de bu anlaşmadan 1 Şubat’tan sonra haberdar edildi.

        18

        Böylece hem hocanın eli kolu bağlandı hem de Türkiye’de transfer bittiği için olası “Golcü almadılar, üstüne Burak’ı gönderdiler” tepkilerinin önü kesildi.

        19

        5- BURAK’A ‘BİZ AÇIKLARIZ’ DEDİLER, SESSİZ KALDILAR
        Yönetim, Çin’e gitmeyi düşünmeyen Burak’a bu anlaşmanın kendileri tarafından kamuoyuna duyurulacağını, kulübün menfaatleri için gitmeyi kabul ettiği için kendisine teşekkür edileceğini söylendi.

        20

        Ancak beklenen açıklama bir türlü gelmedi. “Para için gitti” izlenimi oluşmasından rahatsız olan Burak Yılmaz patladı ve forma giymediği Konya maçının ardından “Şimdi yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Bir basın toplantısı yaparak tüm gerçekleri açıklayacağım” dedi.

        21

        Bunun üzerine bir kez daha harekete geçen yöneticilerin Burak’a haber göndererek konuşmaması için uyarıda bulundukları öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ