Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Asansör dehşeti!

        Engin BELLİ-AHT

        Gazete HABERTÜRK

        İstanbul’daki asansör kazası, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 3 ay önce taşındığı Topkapı Cevizlibağ’daki yeni binasında meydana geldi. Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, oğlu Saffet Ulusoy ile birlikte önceki akşam saat 22.00 sıralarında Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu. Ziyaretin sonunda Atalay, misafirlerini uğurlamak istedi. Atalay, Haluk Ulusoy, Saffet Ulusoy ile Gençlik Spor Vakfı Müdürü Alper Talas ve Özel Kalem Müdürü Celal Tellioğlu, 5’nci kattan asansöre bindi. Ancak asansör hızla, beton zemine çakıldı. Saffet Ulusoy, asansör düşerken babası Haluk Ulusoy’u o anda kucağına aldı ve babasının zarar görmesine engel oldu. Kaza üzerine görevliler, hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

        ATALAY AMELİYAT EDİLDİ

        Haluk Ulusoy ile Alper Talas’ın yara almadan atlattığı kazada Saffet Ulusoy’un ayak tarak kemiklerinde, Mehmet Atalay ve Celal Tellioğlu’nun bacaklarında kırıklar oluştu. İlk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan Atalay ve Tellioğlu, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Saffet Ulusoy ise özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sol bacağında kırıklar olduğu öğrenilen Mehmet Atalay ameliyat edildi.

        BİLİRKİŞİ BELİRLEYECEK

        Tedavileri süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Polisin çok yönlü soruşturma başlattığı kazanın yaşandığı asansörde incelemeer sürüyor. Asansörün halatın kopması sonucunda düştüğü öne sürülürken, kazanın oluş nedeni bilirkişi incelemesi sonucunda ortaya çıkacak.

        ‘BUTONA BASAR BASMAZ ÇAKILDIK’

        Kazanın ardından polisin ifadesine başvurduğu Haluk Ulusoy’un “Asansöre bindikten sonra butona bastım. Ancak büyük bir gürültüyle kabin düşmeye başladı. Yere çakıldık. Görevliler yardıma koştu ” dedi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 3 ay önce taşındığı bina 6 katlı. Kurum binanın 5. ve 6. katlarında kiracı olarak bulunuor.

        ASANSÖR DÜŞERSE NE YAPMALIYIZ?

        AYSAD Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayiciler Derneği Başkanı, Makine Yüksek Mühendisi Tunç Timurkan, “Asansör normalde aşağıya düşmez. Bir sebebi olması lazım. Çok yüklenilmiş veya halat kopması gerçekleşmiş olabilir. Halatlarda tam 14 misli emniyet vardır. Montajda da bir hata olabilir. Asansörün düşmesini engelleyen ‘Paraşüt’ denilen bir emniyet sistemi vardır. Asansör normal hızının üzerine çıktığı zaman, ortalama yüzde 25 daha fazla hıza ulaştığı an, rayları çelik paraşüt parçaları sıkar ve kabini durdurur. Bu olayda ya hız yüzde 25 fazlasına çıkmadı ya da paraşüt kabini tutamadı. Kişi böyle bir olay yaşadığında çömelebilir. Sağlam bir yere tutunmakta da fayda vardır” bilgisini verdi.

        DEMİREL DE KAZA YAŞAMIŞTI

        9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de asansör kazası yaşamıştı. Sonrasında “Ben de asansörden düştüğümde başımı tutmuştum. Baş ve bel çok önemli” açıklamasını yapmıştı. Eski Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Işılay Saygın da Balıkesir SSK Hastanesi’nde asansör boşluğuna düşmüş, şans eseri yara almadan kurtulmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ