Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kırıkkale'de okullar 1 gün tatil

        ANKARA

        Ankara Valiliği, hava koşulları nedeniyle “resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin” bugün de tatil edildiğini bildirdi.

        BURSA

        Bursa’da kar yağışı, buzlanma ve soğukların artması nedeniyle eğitime bugün bir gün süre ile ara verildi. Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada Merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleriyle birlikte il merkezinde kar yağışı beklendiği ayrıca buzlanma ve soğukların artması nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

        ÇANKIRI

        Çankırı'nın il merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

        Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı Kızılırmak, Eldivan ve Kurşunlu ilçe merkezleri, bağlı belde ve köylerdeki okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitime ara verilmesine karar verildiği belirtildi.

        Açıklamada, Korgun ve Ilgaz ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan okullar, Yapraklı ilçesinde ise belde ve köy okullarında da eğitime ara verildiği kaydedildi. Orta, Çerkeş, Şabanözü, Bayramören ve Atkaracalar ilçelerinde de eğitime ara verilmişti.

        BARTIN

        Bartın Valisi İsa Küçük, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçeler ile belde ve köylerde bugün eğitime ara verildiğini kaydetti.

        DÜZCE

        Düzce Valiliğinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulunca il merkezi ve tüm ilçelerdeki okullarda bugün 1 gün süreyle eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

        BOLU

        Bolu'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Dörtdivan ve Gerede'de ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

        ISPARTA

        Isparta Valisi Memduh Oğuz, kar yağışı nedeniyle Sütçüler ve Aksu ilçesiyle, bu ilçelere bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

        ADANA

        Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

        ORDU

        Ordu'nun Akkuş, Çaybaşı, İkizce ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

        KIRIKKALE

        Kırıkkale'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

        YOZGAT

        Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı köylerde okul öncesi eğitim, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı. Akdağmadeni, Sorgun ve Çekerek ilçelerinde de taşımalı eğitim yapılan yerleşim yerleriyle ilçelere bağlı köy ve beldelerde okullar bugün tatil edildi.

        KASTAMONU

        Kastamonu Bozkurt Kaymakamlığı, kar yağışının geceden beri aralıksız sürmesi nedeniyle, ilçedeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı. Karar, sabah belediye hoparlöründen vatandaşlara duyuruldu.

        ANTALYA

        Antalya'nın Akseki ilçesi kaymakamı Mekan Çeviren kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini belirterek, “İki gündür devam eden kar yağışı ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Taşımalı olarak eğitim gören öğrencilerin ilçeye ulaşımında sorun yaşanacağından ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi” dedi.

        KONYA

        Kar yağışı nedeniyle Konya'nın Akören, Bozkır, Kadınhanı, Sarayönü,Derebucak, Seydişehir, Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi

        KARAMAN

        Karaman'ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

        TOKAT

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle Tokat'ın Niksar ile Erbaa ilçesinde ve Sivas'ın merkeze bağlı bazı beldelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

        SİVAS

        Aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar yaşanırken, bazı belde ve köylerde de eğitime bir gün ara verildi.

        AFYONKARAHİSAR

        Dün sabah başlayan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren bazı ilçelerde okullar bugün tatil edildi. Afyonkarahisar- Ankara Karayolu ise yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

        NİĞDE

        Kırşehir ve Niğde'de, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

        Kırşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kent merkezinde taşımalı eğitim kapsamında bulunan ilköğretim okulları ve liseler ile merkeze bağlı tüm belde ve köylerde, Akçakent, Akpınar, Çiçekdağı ve Kaman ilçelerindeki tüm ilköğretim okulu ve liselerde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildiği belirtildi.

        KAHRAMANMARAŞ

        Kahramanmaraş Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve ilçelerde ilk ve ortaöğretim okullarının 1 gün tatil edildiğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ