Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Etüt-beslenme okullarının kapatılması kararına tepki gösteren velilerden çok sayıda şikâyet alıyoruz. Çalışan kadınlar, çocuklarını emanet edecek kimseleri olmadığı için ne yapacaklarını şaşırmış durumda

        Esra BOĞAZLAYAN / HT İSTANBUL

        Gazete HABERTURK

        EĞİTİMDE 4+4+4 sistemine geçilmesi, çocukları etüt ve beslenme uygulamalı ilköğretim okullarında okuyan aileleri zora soktu. Çalışan ve çocuklarını bırakacak yerleri olmayan anne-babalar, yeni sistemde oluşan okul açığının etüt-beslenme okullarıyla karşılanmasına tepki gösteriyor. Çok sayıda İstanbullu veli, Alo Habertürk Acil Şikayet Hattı’na gönderdikleri mesajlarla etütbeslenme uygulamasının devam etmesini istiyorlar. Veliler, önceki gün de Taksim’de protesto gösterisi yaptı. Çocuklarıyla, öğle saatlerinde Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup veli, Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüdü. “Çocuklarımıza, Geleceğimize, Okullarımıza Dokunma” yazılı pankart açan eylemciler, “Okuluma dokunma”, “Evde yalnız kalmak istemiyorum”, “Etüt beslenme okulları kapatılmasın” yazılı dövizler taşıdı. Sık sık slogan atan eylemci veliler, çocuklarını okul çıkışlarında emanet edecekleri bir yerin bulunmadığını belirterek, etütbeslenme okullarının yarı zamanlı okullara dönüştürülmesine tepki gösterdi. Tam gün okulun kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen bir eylemci veli, “Kızım İlköğretim Okulu’na gidiyor. Annesi ve ben çalışıyoruz. Bunun için etütlü, sabahtan akşama bir okul olması çok önemli. Yeni eğitim döneminde kızımız için bakıcı arayışına gireceğiz” dedi. Diğer bir veli ise, “Hayatımız altüst oldu. Çocuğumuzu emanet edebileceğimiz kimse yok. Eğer çözüm bulamazsak eşim veya ben işten ayrılacağız” diye dert yandı.

        O OKULLAR HANGİLERİ?

        Beşiktaş Şair Nedim, Kadıköy Zühtüpaşa, Kadıköy Göztepe, Üsküdar Atatürk, Ataşehir Kadriye Faik Koparan, Beyoğlu Namık Kemal, Cağaloğlu Büyük Reşit Paşa, Beşiktaş Tevfik Fikret, Kadıköy Halil Türkkan, Kadıköy Gazi Mustafa Kemal, Fatih Mahmudiye, Bakırköy Halil Vedat Fıratlı, Kâğıthane Profilo Barış, Sarıyer Anafartalar, Bayrampaşa Atatürk, Maltepe Dumlupınar, Avcılar Borusan, Maltepe Hasan Şadoğlu, Ataköy 60. Yıl.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ