Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Aksiyon taşıyorlar!

        GAZETE HABERTÜRK / ESRA BOĞAZLIYAN

        sikayetediyorum@htgazete.com.tr

        İETT ya da halk otobüslerinde her gün başka bir olay çıkıyor, şoförlerle yolcular birbirlerine giriyor, tekmeler havada uçuşuyor. Acaba İETT yetkilileri bu işte bir acayiplik olduğunun farkında mı?

        SON günlerde, İETT ya da halk otobüslerinden sık sık şiddet haberleri geliyor. Yolcularla şoförler birbirlerine giriyor, tekmeler havada uçuşuyor... Aksiyon filmi tadındaki görüntüleri internette görüyorsunuz mutlaka... Bu kavgaların nedeni de eften püften genelde... Otobüsün durağa yanaşmaması, yolcunun şoför tarafından aynayı kapatmaması için uyarılması gibi sebeplerle otobüslerde arbede çıkıyor.

        BİR ŞEY YAPMALI!

        Geçen hafta, Tuzla- Topkapı hattındaki özel halk otobüsünde aksiyonu bol bir olay yaşanmıştı. Yolcu, tartıştığı şoföre uçan tekmeyle saldırmıştı. Dün yine başka bir otobüsten benzer bir haber geldi. Bu kez Kayaşehir-Yenibosna seferini yapan bir otobüste olay çıktı. Bir yolcu, durakta durmadığı için şoförle tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine şoför sinir krizi geçirdi. Sonra da fenalaşarak bayıldı. Elbette hergün on binlerce yolcunun taşındığı otobüslerde bazı ufak tefek sıkıntıların yaşanması doğal. İyi de her gün mü olay çıkar? Her gün mü millet birbirinin kafasını, gözünü yarar? Acaba İETT yetkilileri bu işte bir acayiplik olduğunun farkında mı? Tabii ki her olayda şoförleri suçlamak mümkün değil. Zira son olaylarda şiddete maruz kalanlar hep otobüs şoförleri. Ancak tartışmaların tırmanmasını engellemek, olayları yatıştırmak şoförlerin sorumluluğunda değil mi? Şoförlere öfke kontrolü, kriz yönetimi dersleri veriliyor fakat krizin yönetilemediği ortada. Otobüslerde bir cinayet işlenmeden bu işe acilen el atılmalı...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ