Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 15 tatil ne zaman? Sömestr (Yarıyıl) tatili ne zaman? 2018

        15 karne tatili için öğrenciler gün sayıyor. Hava soğukluklarının artması ve dönem sınavlarının yavaş yavaş sonlarına gelinmesi ile birlikte öğrenciler 15 gün yarıyıl tatilini heyecanla beklemeye başladı. Peki, 15 tatil ne zaman? Sömestr (yarıyıl) tatili hangitarihtebaşlayacak? İşte 15 gün yarıyıl tatili ile ilgili merak edilenler...

        15 TATİL NE ZAMAN? SÖMESTR (YARIYIL) TATİLİ HANGİ GÜN?

        Farklı okullarda ve farklı sınıflarda eğitim-öğretim görenmilyonlarca öğrenci, yaklaşan yarıyıl tatilini sabırsızlıkla bekliyor. "Yarıyıl tatili (sömestr) ne zaman" ve "15 tatil ne zaman" aramalarını yapan öğrenciler 15 tatilin hangi gün başlayacağını merakla araştırıyor.

        REKLAM

        Yapılacak olan yarıyıl tatili ile öğrenciler birinci kanaat dönemi sonunda karnelerini alacak ve 15 günlük tatile çıkacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre yarıyıl (15 tatil) tatili 19 Ocak 2018'de okulların kapanması ile başlayacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü ders zilleri çalarak başlayacak.

        2018 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

        İkinci kanaat döneminin 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlaması ile birlikte öğrenciler derslerine devam edecekler. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 2017-2018 eğitim-öğretimdönemi8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek ve yaz tatili başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ