Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EHLİYET AFFINDA SON DAKİKA| Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ehliyet affı duyurusu! 2023 Ehliyet affı geldi mi, ne zaman gelecek, trafik cezaları silinecek mi?
        1

        Ehliyet affında yaşanan son dakika gelişmeleri, sürücüler tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ehliyet affı ve ceza puanlarına da değindi. Ehliyetine el konan ve trafik ceza puanı bulunan vatandaşlar ehliyet affındaki son durumu araştırmaya başladı. Peki, "Ehliyet affı çıktı mı? Ehliyet affı ne zaman çıkacak, trafik ceza puanı silindi mi?" İşte detaylar...

        2

        2023 EHLİYET AFFI GELDİ Mİ?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Trafik ceza puanlarıyla ilgili bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkemizin karayolu altyapısı, bölünmüş yollar, köprüler ve tünellerle hızlı, konforlu güvenli yolculuğa uygun hale getirdik.

        3

        Ölümlü trafik kazalarında neredeyse yarı yarıya azalma sağladık. Bireysel ve ticari karayolu kullanımındaki artış, kural ihlalleri sebebiyle sürücülerimizin ceza puanında ciddi yükselmelere sebebiyet verdi.

        4

        Yapacağımız düzenlemeyle sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı gaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.

        5

        2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesi ve 10 bine yakın ehliyetin iade edilecek sürecin hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ