Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 22. dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

        Polis Meslek Eğitim Merkezleri Sınavı'na (POMEM) katılan 10 bin adayın heyecanla beklediği POMEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Polis adayları Haziranda son etabına katıldıkları sınavın açıklanmasını beklerken İçişleri Bakanımız Süleyman SoyluPOMEM sınav sonuçları hakkında açıklama yaptı mı?Polis Akademisi Başkanlığı Pomem sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? İşte detaylar...

        22. DÖNEM POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        12-23 Mart 2018 tarihleri arasında ilana çıkılan ve 3 aşamalı mülakat aşamasının son etabını Haziran ayında tamamlayanpolis adayları, sonuçların açıklanmasını merakla bekliyor.

        Mülakatların sona ermesi ile birlikte heyecanlı bekleyişe giren binlerce aday, POMEM sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı.

        REKLAM

        Yaklaşık 1 aydır bekleyen Polis adayları, Polis Akademisi'nden gelecek müjdeli duyuruyu bekliyor.

        Yapılacak son duyuru sonrasında Lisans ve Önlisans mezunu 9.000 erkek, 1.000 kadın polis adayı Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 20 Polis Meslek Eğitim Merkezlerine planlanacak ve verilecek 4 aylık eğitim sonrasında aday polis olarak göreve başlayacaklar. Fakat İçişleri bakanımız Süleyman Soylu vePolis Akademisi Başkanlığı, POMEM sınavı hakkında beklenen açıklama henüz yapılmadı.

        POMEM NEDİR?

        Pomem açılımı Polis Meslek Eğitim Merkezi olan polis yetiştirme kurumunun kısaltılmış ismidir. 6 ay ve üzeri eğitim veren üniformalı ve yatılı polis okuludur. Bu okuldaki öğrencilerin tüm ihtiyaçları ve harçlıkları eğitimleri boyunca devlet tarafından karşılanmaktadır. Pomem diğer yatılı okullarda olduğu gibi eğitiminiz sırasında ev iznine çıkmanıza olanak tanır. Sosyal aktivitelere katılır, resmi ve dini tatillerde izinli sayılırsınız. Bu kurumdan mezun olduktan sonra polis unvanını alır ve Polis Teşkilatı bünyesinde hizmet edersiniz.

        REKLAM

        POMEM SINAVINA KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

        a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

        b) En az dört yıllık yüksek öğretim kurumu veya bunlara denkliğiYüksek Öğretim Kurulutarafından kabul edilen yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

        c) Değerlendirme ve seçme işlemlerinin ilk günü itibarıyla, askerliğini yapmamış erkekler ile bayan adaylar için 28 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak (18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır.)

        ç) Erkekler için 167 santimetreden, bayanlar için 162 santimetreden kısa boylu olmamak.

        d) Sağlık yönünden, Sağlık Yönetmeliğinde belirlenen şartları taşımak.

        e) Başvuru öncesi ve başvuru sırasında; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan mesken ve bu gibi yerlerde aracılık, bekleyicilik ve benzeri bir meşguliyeti bulunmamak; fuhuş, kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeni ile hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, idari yaptırım uygulanmamak veya hüküm giymemiş olmak, bunlardan herhangi birinin uzlaşma yoluyla sonuçlandırılmamış veya yine bunların herhangi birisiyle ilgili olarak mahkemece hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak ya da başka bir tedbire çevrilmemiş olmak.

        REKLAM

        f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış veya yasaklanmış haklar geri verilmiş olsa bile; devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından;

        1) Mahküm olmamak.

        2) Hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak.

        3)Devam etmekte olan bir kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

        g) (e) ve (f) bentleri adayın eşi hakkında da uygulanır.

        ğ) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya parti kollarına üye bulunmamak, daha önceden üyeliği var ise ayrıldığını belgelemek, terör eylemleri ile organize suç faaliyetlerine katılmamış olmak.

        h) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşıyor olmamak.

        ı) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

        i) Silah taşımaya ve silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

        j) Genel Müdürlük bünyesindeki eğitim kurumlarından ayrılmış veya çıkarılmış ya da herhangi bir yükseköğretim kurumundan disiplinsizlik nedeniyle çıkarılmamış olmak.

        REKLAM

        k) KPSS puan türünden, Genel Müdürlükçe belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak.

        l) İlgili mevzuat kapsamında yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, şartları aranır.

        POMEM SINAVI'NA KATILAN ÖĞRENCİLERİN SEÇME İŞLEMLERİ NASIL OLUR?

        Değerlendirme ve seçme işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek bölge merkezlerinde görevlendirilecek Kurul tarafından yapılacaktır. Değerlendirme ve seçme işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğünce ilan edilen eğitim dönemleri için geçerlidir. Kurul, adayı bizzat görerek değerlendirme ve seçme işlemini aşağıda belirtildiği gibi üç aşamada yapar.

        a) İlk aşamada; Kurul, adayların fiziki görünüşü, konuşma düzgünlüğü, Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen hususlar ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen giriş şartlarına haiz olup olmadığı ve arşiv araştırması sonuçlarını dikkate alarak değerlendirmesini yapar. Değerlendirme sonucu olumlu bulunan aday ikinci aşamaya geçer. Kurul, kararını oy birliğiyle alır. Kurul, kararını Değerlendirme Karar Formuna işler. Kararın olumsuz olması durumunda gerekçeli karar forma yazılır.

        REKLAM

        b) İkinci aşamada; adaylara, Genel Müdürlükçe belirlenecek konuların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu ile ilgili konuşma yapması istenilir. Her bir adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için eşit süre verilir. Değerlendirme sırasında adayın; Değerlendirme, her bir kriter on iki puan olmak üzere toplam altmış puan üzerinden yapılır.

        c) Üçüncü aşamada; adayın fiziki yeterliği, Genel Müdürlükçe belirlenecek alanlara ve kriterlere göre değerlendirilir. Adayın fiziki yeterlik durumu toplam kırk puan üzerinden değerlendirilir.

        Adayın başarılı sayılabilmesi için, ikinci ve üçüncü aşamada belirtilen toplam tam puanların ayrı ayrı %50'sini aşması gerekir.

        Değerlendirme ve fiziki yeterlik aşamalarından herhangi birinde "POMEM ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilen aday başarısız sayılır ve bir sonraki aşamaya katılamaz.

        Anılan aşamalardan herhangi birine katılmayan aday başarısız sayılır.Kurul kararları kesindir.

        Hakkında "POMEM ÖĞRENCİ ADAYI OLAMAZ" kararı verilen aday, aynı dönem için bir başka Kurula müracaat edemez.

        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ