Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 500 bin doğal taşla 3 boyutlu zeytin ağacı mozaiği yapıldı
        1

        Hatay'da mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli'nin yaklaşık 500 bin doğal taşı yontarak ve gerçek zeytin çekirdekleri de kullanarak 9 ayda oluşturduğu, buğday tarlasındaki zeytin ağaçlı, 3 boyutlu mozaik görenleri hayran bırakıyor.

        2

        Çocukken başladığı mozaik sanatını 2018de Antakya ilçesinde açtığı atölyesinde sürdüren 43 yaşındaki Menel Hüzmeli, kentteki barış ortamını yansıtacak eser ortaya koymak için geçen yıl 500 bine yakın doğal taş topladı.

        3

        Taşları tek tek yontarak birleştiren Hüzmeli, 9 aylık çalışmayla barışın simgesi olarak bilinen zeytin ağacının buğday tarlasında yansıtıldığı 3 boyutlu mozaik tasarladı.

        4

        Sanatçının 'Cennetin hediyesi' adını verdiği 1 ton ağırlığında ve 1 metre 65 santim boyundaki eseri, Antakya ilçesindeki Cumhuriyet Kültür Merkezinde sergilenmeye başladı.

        5

        ESERDE GERÇEK ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ KULLANILDI

        Menel Hüzmeli, mozaik sanatına 3 boyutlu dokunuşlarla özgünlük katmayı amaçladığını söyledi.

        6

        Devasa zeytin ağacı tasviriyle Hatayın barış atmosferini yansıtmayı istediğini dile getiren Hüzmeli, "Zeytin ağacı, bolluk, bereket, barış demektir, cennet meyvesidir.

        7

        Hatay çok özel bir kent, birçok din ve mezhebin arasında kardeşçe yaşıyoruz. Bu nedenle eserimi yaparken kardeşlik kentini anlatmak için barışın simgesi zeytin ağacını seçtim" diye konuştu.

        8

        Hüzmeli, eserlerin tasarımında gerçek zeytin çekirdekleri de kullandığını ifade ederek, 1 metre 45 santim enindeki mozaiğin en özel çalışmalarından biri olduğunu anlattı.

        9

        Mozaiğin sergilenmesinden mutluluk duyduğunu belirten Hüzmeli, ziyaretçilerin yorumlarından memnun olduğunu kaydetti.