Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 6 yaşında öldürülen güzellik kraliçesinin sırlarla dolu ölümü! 26 yıllık sırda yeni perde...
        1

        Yıllardır çözülemeyen JonBenét Ramsey davasında polis yeni bir soruşturma açtı. Küçük kızın ölümünün 26. yıldönümünde Boulder Polis Departmanı, Colorado Soğuk Vaka İnceleme Ekibi ile ortaklık kurdu.

        6 yaşındaki küçük kızın hikâyesi, 1996 yılına dayanıyor. Jon, öldüğünde arkasında bir mezardan çok şey bıraktı: şüphe ve bilinmemezlik... Peki, çocuk güzellik kraliçesi olan JonBenét Ramsey nasıl öldü?

        2

        HER ŞEY 1996 YILINDA KÜÇÜK KIZIN ÖLÜ BULUNMASIYLA BAŞLADI

        1990 yılında doğan Jon, henüz 6 yaşındayken Amerikalı çocuk güzellik kraliçesi olarak seçildi hatta ölümüne kadar Little Miss Merry Christmas, Little Miss Sunburst, Tiny Miss Beauty, Little miss Colorado gibi güzellik ödülleri de almıştı.

        Küçük kızın güzelliği ve erken yaşta gelen popülerliği ile önünde parlak bir gelecek var gibi duruyordu. Aslında küçük Jon için bu yolu seçen kişi annesi Patsy Ramsey'di çünkü o da eski bir güzellik kraliçesiydi.

        Takvimler 1996 yılını gösterdiğinde, beklenmeyen bir olay yaşandı. 26 Aralık sabahında, Jon'un anne ve babası kızlarının karşılığında 118.000 dolar talep eden tuhaf bir fidye notu buldu.

        Fotoğraf: Ramsey ailesinin evi
        Kaynak: APP

        3

        KÜÇÜK KIZ BOĞULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

        İşin ilginç yani kızın cansız bedeni baba John tarafından polise bildirildikten tam yedi saat sonra evlerinin bodrumunda bulundu. Küçük kız; ağzı koli bandıyla kapatılmış, bileği bir kordonla sarılmış, beyaz bir battaniyeyle örtülü olarak bulundu. Evde olduğu bilinen tek kişi John, Patsy ve o sırada 9 yaşında olan erkek kardeş Burke idi.

        Otopsi raporunda JonBenet Ramsey'in boğularak öldüğü ortaya çıktı. Ayrıca kafatasında 8.5 inçlik bir kırık vardı. Ölümü cinayet olarak değerlendirildi.

        4

        Fidye notu JonBenét'in annesi Patsy tarafından yazılmış gibi görünüyordu ve her iki ebeveyn de cinayeti örtbas etmeye yardımcı olduklarına dair yoğun iddialarla karşılaştı. Ebeveynlerin polisle iş birliği yapmaktan kaçınması ve çelişkili ifadeleri, onları hedef yapan detaylardan biriydi.

        Fotoğraf: Anne Patsy Ramsey ve baba John Ramsey
        Kaynak: AP

        5

        HİÇBİR İPUCU BULUNAMADI

        Ancak her iki ebeveyn, kızın pantolonunda kimliği belirsiz bir üçüncü şahsa ait bir DNA bulununca temize çıktı. Bu DNA, evdeki hiçbir aile üyesiyle eşleşmedi ancak ne var ki kime ait olduğu da asla bulunamadı.

        2006 yılında eski bir okul öğretmeni olan ve Ramsey'in katili olduğu iddia edilen John Mark Karr, cinayetten on yıl sonra Tayland'da bulunmuştu ancak Karr'ın her şeyi itiraf etmesiyle çözülmüş gibi görünen dava Karr'ın DNA testlerinde eşleşmemesi ve çelişkili açıklamaları ile yine bir çıkmaza girdi.

        Fotoğraf: Yakalanan öğretmen Karr
        Kaynak: APP

        6

        GERİYE SADECE TEORİLER KALDI

        Bugüne kadar pek çok teori olmasına rağmen, JonBenet Ramsey'i kimin öldürdüğünü kimse bilmiyor. Ölümünün ardındaki iki ana teori, aileden birinin küçük kızı öldürdüğü veya eve giren bir davetsiz misafir olduğu teorisi. Davayla ilgili resmi olarak kimse suçlanmadı. Jon'un başına gelenlerle ilgili farklı bakış açılarından birçok belgesel ve film çekildi.

        7

        Bazıları, JonBenet'in yakın aile üyelerinden birinin suçun arkasında olduğuna inanıyor. Baba John'un işten ikramiye olarak aldığı miktarla, fidye notunda istenen miktarlar örtüşüyordu. Yazılan fidye notu ise evde var olan kalem ve kağıt kullanılarak yazılmıştı ki bu da oldukça şüpheli bir durumdu.

        8

        İkinci teori, birinin eve girip JonBenet'i öldürmesidir. Vücudunun yanında bir aile üyesine ait olmayan bir ayak izi bulunduğundan, davetsiz misafir teorisini destekleyen bazı kanıtlar bulundu.

        9

        YENİ SORUŞTURMA İÇİN GÖZLER POLİS DEPARTMANINA ÇEVRİLDİ

        Bu şüpheler uzun yıllardır sürüyor ancak buna rağmen, JonBenet'te bulunan DNA'nın hiçbiri aile üyeleriyle eşleşmiyor ve olay 20 yıldan fazla bir süre önce meydana geldiği için aile suçlu olarak sayılmıyor.

        Yine de küçük kızın ölümündeki sırlar bugün bile çözülemedi. Yeni açılan soruşturmanın, dava hakkında daha fazla ayrıntıyı gün yüzüne çıkarması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ