Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji AMD, kripto para madencileri için daha fazla grafik kartı üretecek - Teknoloji Haberleri

        Kripto para madencileri, operasyonlarının bel kemiğini oluşturan grafik işlemcilerin (GPU) stoklarını tüketti. Bunun sonucunda, grafik kartları az bulunabildiği gibi fiyatları da arttı. Bu sorunun farkında olduklarını açıklayan AMD, GPU üretimini artıracağını açıkladı.

        AMD'nin geçtiğimiz ağustos ayında satışa sunduğu RX Vega serisi (Vega 56 ve 64) grafik kartları yok satmış durumda. AMD CEO'su Dr. Lisa Su, şirketin yıllık finansal sonuçlarını açıkladığı toplantıda "Kripto para madencileri çok fazla GPU'ya ihtiyaç duyuyor ve bu bizim işimiz için iyi bir haber dedi.

        Şirketin gelirlerini yıllık bazda yüzde 34 oranında artırdığı ve 1,48 milyar dolar gelir elde ettiği açıklandı. AMD, grafik kartı satışlarının bir önceki yıla kıyasla yüzde 60 civarında bir artış gösterdiğini ve artışın çoğunlukla kripto para madencilerinden kaynaklandığını belirtti.

        AMD kripto para madencilerine kucak açarken, en büyük rakibi Nvidia ise grafik kartlarının öncelikli olarak oyunculara satılması konusunda perakendeci iş ortaklarını uyarmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ