Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Kripto para madencilerinin yoğun talebi nedeniyle oyuncular grafik kartları bulamıyor - Teknoloji Haberleri

        Kripto para madencileri, PC oyunculuğu için geliştirilen ileri seviye grafik kartlarına büyük ilgi gösteriyor. Stokların talebe yetişememesi nedeniyle, kimi kartlar orijinal fiyatlarının iki katına kadar alıcı buluyor.

        Bilgisayar toplarken grafik kartı bulmakta zorlanan oyuncuların şikayetleri üzerine harekete geçen Nvidia, yaptığı açıklamada geliştirdiği grafik kartlarının oyuncular için yapıldığını belirtti ve iş ortaklarından oyunculara öncelik tanımalarını istedi.

        Nvidia ve AMD tarafından geliştirilen grafik kartları, oyunlardaki en gerçekçi grafiklere güç vermelerinin yanı sıra, kripto para madenciliğinde de kullanılıyor. Ancak bu kartlar madenciliğin herhangi bir aracı değil; tam aksine tüm madencilik operasyonları onların işlem gücüne dayanıyor.

        Madencilerin büyük ilgisi nedeniyle, Nvidia'nın amiral gemisi grafik kartı GTX 1080 Ti, Amazon'da 1.100 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Kartın orijinal fiyatı ise 700 dolar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ