Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iletişim teknolojilerindeki gelişimin pek çok alışkanlığı değiştirdiğini ve bunlardan birinin de ticaret olduğunu belirterek, "Ticaretimizin içinde de e-ticaret yüzde 20'lik bir paya sahip. Yani her 5 alışverişten 1'i artık e-ticaret kanalıyla yapılıyor." ifadesini kullandı.

        Oda'dan yapılan açıklamaya göre Baran, Oniki Platformu'nun hibrit ve yapay zeka konseptiyle Ankara'da düzenlediği "E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı"na katıldı.

        Baran, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, markalaşma ve katma değerli üretimin önemine dikkati çekti.

        E-ticaret ve e-ihracatın Kovid-19 salgını döneminde hızla geliştiğini hatırlatan Baran, ticarette gelişmek isteyen firmaların değişim ve dönüşüme uyum sağlamaları gerektiğini bildirdi.

        Söz konusu alanların Türkiye'de de ilerleme kaydettiğini belirten Baran, Türkiye'nin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 100 artışla 1,6 trilyon liralık e-ticaret rakamına ulaştığına işaret etti.

        ​​​​​​​Baran, şunları kaydetti:

        "2024 yılı sonunda ulaşmayı hedeflediğimiz rakam ise 3,3 trilyon lira. Bu rakama çok rahat ulaşılabileceğini düşünüyorum. Ticaretimizin içinde de e-ticaret yüzde 20'lik bir paya sahip. Yani her 5 alışverişten 1'i artık e-ticaret kanalıyla yapılıyor. Bu oranın da çok önemli olduğunu düşünüyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler