Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası Samsun'da, Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası ise Ankara'da gerçekleştirildi.

        Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamada, Samsun İlkadım Satranç Salonu'nda düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası'nda CM Bora Çilek'in birinci, WCM Ceren Tırpan'ın ikinci, Demhat Zerey'in ise üçüncü olduğu belirtildi. En iyi kadın kategorisinde ise WCM Ceren Tırpan'ın birinci sırada yer aldığı aktarıldı.

        Ankara'da Atatürk Satranç Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası da ise kıdemli emektarlar kategorisinde birinciliği CM Hür Yasin'in, emektarlar kategorisinde de Turhan Korkmaz'ın şampiyon olduğu kaydedildi.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 105 yıl önce Samsun’dan Ankara’ya çıkarak kurulacak çağdaş ve uygar bir ülkenin tohumlarını attı. O Cumhuriyet tohumlarını, sizler sporda, sanatta, bilimdeki büyütecek ve yeşerteceksiniz. Dikkat ve cesaret ile yaptığınız her hamlede bizler de heyecan duyduk. Satrancın emektarları ise bu yılda tecrübelerini bizimle paylaştı. 7’den 77’ye satrançta başarımızla 'Türkiye artık bir satranç ülkesidir.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler