Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Avcılar'da bodrum katındaki hurda uçak hurdacıya verildi
        1

        Bir gazetenin promosyon olarak 1989 yılında verdiği ve 28 yıl sonra geçen mart ayında Avcılar'daki bir binanın bodrumunda sahipsiz halde bulunan 2 kişilik uçağın akıbeti belli oldu.

        2

        DHA'nın haberine göre, Avcılar Ambarlı Mahallesi'ndeki bir binanın yıllardan bu yana kullanılmayan bodrum katını kiralamak isteyenler sahibini aradı.

        3

        Kapısı iple bağlı, zaman zaman evsizlerin kaldığı bodrum katına giren bina sakinleri içeride kime ait olduğunu bilmedikleri 2 kişilik, ultralight yani hafif uçak sınıfında, tek motorlu bir uçağın gövde ile kanatları olduğunu görünce şaşırdı.

        4

        Duyanların da inanamadığı bodrumdaki uçağın bodrum katı ile aynı binadaki işyeri boş dükkan sahibinin 15 yıldan bu yana ortalıkta görünmediği, kimse tarafından da tanınmadığı ifade edildi.´Kitfox´ tipi olduğu belirtilen uçağın sadece arka küçük tekerleğinin ve bazı küçük parçalarının bulunduğu, motor ile ön tekerlerinin söküldüğü belirlendi.

        5

        Gövde ve kanatları ayrı bulunan ahşap uçağın sırrı DHA´nın haberinin yayınlanması ardından çözüldü.

        6

        Uçağın, Tercüman gazetesinin 28 Haziran 1989'da Sibel Can'ın yaptığı çekilişle okurlardan Sacide Yıldız'a verildiği talihli okurun bunu uçmaya meraklı havacı Birol Yağcı´ya sattığı ortaya çıktı.

        7

        Birol Yağcı´nın,Hezarfen Havaalanı açıldığında uçağı oraya götürdüğü 5-6 defa kaza geçirdiği her seferinde onarıp uçmaya devam ettiği ardından Avcılar´daki binanın bodrum katında saklandığı ifade edildi.

        8

        Bodrumdaki uçak sorunu nedeniyle kiralamayan bodrum katı, bina sakinlerinin aldığı ortak kararla hurdacıya para isteğinde bulunulmadan verildi.

        9

        Hurdacı, 1.5 saatlik çaba ile kırarak ve sökerek uçağın parçalarını götürdü.