Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Avrupa kara kışa hazırlanıyor! İsviçre Enerji Bakanı'ndan ilginç çözüm: Birlikte duş alın!
        1

        Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya tepkisini sunan Avrupa, Rusya’nın gaz sevkiyatını kesmesiyle karşı karşıya kaldı. Kara kışa hazırlık yapan ülkeler birkaç ay önceden tasarruf paketlerini oluşturuyor.

        2

        Avrupa’da yaşanan enerji krizi için ilginç çözümler gelmeye devam ediyor. Son olarak İsviçre Federal Çevre Ulaştırma, Enerji ve İletişim Dairesi Bakanı Simonetta Sommaruga, vatandaşlara “ Tek başınıza duş almayın, su ve enerji tasarrufu yapın” dedi.

        3

        Ayrıca Bakan Sommaruga, yaklaşan enerji kıtlığına yönelik tedbir için bireyleri ve işletmeleri, kaynakları daha tasarruflu kullanmaya davet etti. Bununla beraber elektrik cihazlarının gereksiz yere kullanılmamasını, buzdolabı için ise çok düşük sıcaklıklardan kaçınılmasını önerdi.

        4

        “TEK BAŞINIZA DUŞ ALMAYIN”

        Yapılan açıklamalarda ise en çok su tasarrufundan bahsedilirken duş kısmı dikkat çekti. Enerji krizine karşı Bakan Sommaruga “Birlikte duş almalıyız” ifadelerini kullandı.

        Almanya’nın Baden- Württemberg eyalet Başkanı Winfried Kretschmann, geçen günlerde enerji tasarrufuyla ilgili tavsiyesi herkesi şaşırtmıştı “Duş almayın, bezle silinin” dedi.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ