Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Barış Pınarı Harekatı paylaşımlarına soruşturma
        .png
        .png

        Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili Birgün Gazetesi'nin sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlara ilişkin gazetenin internet sorumlusu H.D., ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme'' suçlamasıyla gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' suçundan hakkında gözaltı kararı verilen H.D., Emniyete götürüldü.

        SERBEST BIRAKILDI

        H.D, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayına getirildi. Savcılık işlemlerinin ardından adli kontrol talebi ile hakimliğe sevk edilen H.D. hakkında adli kontrol şartı uygulanarak, serbest bırakılmasına karar verildi. Şüpheli ifade işlemleri sırasında, söz konusu paylaşımla ilgili başka bir kişinin ismini verdiği öğrenildi.

        İnternet gazetesi Diken'deki haber nedeniyle F.G.D de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında "Halkı Kin ve Düşmanlığı tahrik " etmek suçlamasıyla gözaltına alındı.

        REKLAM

        MARDİN'DE 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mardin'de Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri" ve "terör örgütü propagandası yaptıkları" gerekçesiyle 21 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı sürüyor.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince il genelinde düzenlenen operasyonda provokatif eylem hazırlığında oldukları, sosyal medyadan harekata ilişkin paylaşımlarıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri" ve "terör örgütü propagandası yaptıkları" gerekçesiyle 21 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak sosyal medya üzerinden yapılan yönlendirici haberlerle ilgili olarak açıklama yapıldı. Başsavcılık yazılı açıklamada şöyle denildi. "Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerçekleştirmekte olduğu "Barış Pınarı Harekatı" üzerine Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliği ve güvenliğini hedef alan bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte kişi yada kişiler tarafından suç oluşturan eylemlere yönelik inceleme ve tespitler yapılmakta olup ve yasal gereğine tevessül edilmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ