Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Başakşehir: 2 - Göztepe: 0 | MAÇ ÖZETİ - Rams Başakşehir Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BAŞAKŞEHİR - GÖZTEPE MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Son 4 maçında 1 galibiyetalanMedipol Başakşehir, kötü gidişe 'dur' dedi! Turuncu-Lacivertliler, ligin 24. haftasında konuk ettiği Göztepe'yi 2-0 yendi. 50puana yükselen Başakşehir, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Ligde son 5 deplasman maçında kazanamayan İzmir ekibi ise 36 puanda kaldı.

        18. dakikada ev sahibinde; Mahmut Tekdemir'in kafa vuruşu sol kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.

        20. dakikada ise Edin Visca'nın altıpas çizgisine doğru göndermek istediği topta, kaleci Günay Güvenç rakibi Mossoro'dan önce iki hamlede topu kontrol etmeyi başardı.

        22. dakikada yine Günay Güvenç, Alexandu Epureanu'nun yaptığı kafa vuruşunu çizgi üzerinde çıkartmayı başardı.

        Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Edin Visca ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Savunmadan seken topa ceza yayı içerisinde Junior Caiçara gelişine vuruşunu yaptı. Kaleci Günay Güvenç'in çıkardığu bu top altıpas sol çaprazında Marcio Mossoro'nun önüne düştü. Golcü oyuncu topu düzelterek vuruşunu yaptı ve kaleci Günay Güvenç bir kez daha gole izin vermedi.

        Mücadelenin 45+2. dakikasında Medipol Başakşehir, Alexandru Epureanu ile 1-0 öne geçti: Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Epureanu kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturdu.

        Faul pozisyonu öncesi Göztepe'de Sabri Sarıoğlu hakeme yönelik yoğun itirazları sonucu sarı kart görürken, ilk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

        58. dakikada Günay Güvenç kalesinde bir kez daha devleşti! Turuncu- lacivertlilerin hızlı hücumunda sağ çaprazda topla buluşan Emmanuel Adebayor ceza sahasına girer girmez pasını penaltı noktasına doğru hareketlenen Marcio Mossoro'ya gönderdi. Golcü oyuncu bekletmeden yerden vuruşunu yaptı. Kaleci Günay Güvenç'den dönen top ceza sahası dışı sol çaprazında Emre'nin önünde kaldı. Emre ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Günay bir kez daha gole izin vermedi.

        81. dakikada son sözü Mevlüt Erdinç söyledi: Edin Visca'nın uzak direğe doğru gönderdiği pasta topla buluşan Mevlüt Erdinç, yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başakşehir mücadeleyi 2-0 kazanan taraf oldu. Göztepe'de başarılı bir performans sergileyen kaleci Günay mağlubiyete engel olamadı.

        Ayrıntılar birazdan...

        SÜPER LİG PUAN DURUMU SÜPER LİG FİKSTÜRÜ

        DERTLASMAN!

        Dış sahada 17 puan toplayan Göztepe, 13 maçtan 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 yenilgiyle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip, deplasmandaki 6 mağlubiyetinden 4'ünü İstanbul'da Fenerbahçe (2-1), Galatasaray (3-1), Kasımpaşa (3-1) ve Başakşehir (2-0) karşısında aldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında sahasında Göztepe'yi 2-0 mağlup eden Medipol Başakşehir, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

        Bu sezon 15. galibiyetini alan turuncu-lacivertliler, puanını 50'ye yükseltti ve bir maçı eksik 47 puanlı Galatasaray'ın önünde liderliğe yükseldi.

        Son 3 maçında 2. yenilgisini alan Göztepe ise 36 puanda kaldı.

        EPUREANU'NUN BEŞİNCİ GOLÜ

        Medipol Başakşehir'in Moldovalı stoperi Alexandru Epureanu, Göztepe karşısında takımını öne geçiren golü attı.

        Epureanu, bu sezon ligdeki gol sayısını 5'e yükseltti. Moldovalı stoper, UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim karşısında da fileleri havalandırmayı başarmıştı.

        GÖZTEPE'NİN DEPLASMAN HASRETİ 5 MAÇA ÇIKTI

        Ege ekibi Göztepe, Medipol Başakşehir deplasmanından mağlup ayrılarak, dış sahadaki galibiyet özlemini dindiremedi.

        Sarı-kırmızılılar, son 5 deplasman maçında 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Göztepe, deplasmandaki son galibiyetini 15. haftada Ekvur Yeni Malatyaspor karşısında 3-2'lik sonuçla almıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ