Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Larin transferini FIFA'ya taşıyor! - Beşiktaş transfer haberleri - Beşiktaş Haberleri
        1

        Beşiktaş, geçen hafta İstanbul'a getirdiği ve sağlık kontrolünden geçirdiği Cyle Larin transferini FIFA'ya taşıyor!

        2

        Geçen hafta İstanbul'a gelen, sağlık kontrolünden geçen futbolcu, önceki gün Beşiktaş'la antrenmanlara çıkmıştı.

        3

        Siyah-beyazlı kulüp, FIFA'ya Larin transferi için "geçici lisans" başvurusu yaptı.

        4

        Kulüp avukatları Kanadalı futbolcu için geçici lisansın müjdesini verirken hukuki sürecin başlayacağını ve yaklaşık 6 ay süreceğini hatırlattı.

        5

        Takvim'de yer alan habere göre hukukçular aynı zamanda Larin'in tercihinin Beşiktaş'ta oynamak olduğunu ve Orlando City'nin bundan sonra çok fazla bir şey yapamayacağını iddia etti.

        6

        ABD Major League ekiplerinden Orlando City, Larin'in sözleşmeli oyuncuları olduğu konusunda ısrarını sürdürüyor.

        7

        Teknik direktör Jason Kreis, Kanadalı oyuncunun kesinlikle antrenmanlarda yer alacağını açıklamıştı.

        8

        Kreis, "İlk önce ve en önemlisi, Cyle sözleşmeli bir Orlando City oyuncusu, burada olması gerekiyordu. Burada olmaması hakkında insanlar ne konuşur bilemem" ifadelerini kullandı.

        9

        DÜNYACA ÜNLÜ AVUKAT TUTMUŞLARDI

        Orlando City, transfere ilişkin olarak 13 Ocak'ta bir açıklama yapmış ve bu transferi yargıya taşıyacaklarını duyurmuştu.

        10

        Amerikan kulübünün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Orlando City, forvet oyuncusu Cyle Larin ile ilgili Beşiktaş Kulübünün yaptığı açıklamadan haberdardır. Kulüp, Larin'in transfer şartlarıyla ilgili anlaşmaya varmadı ve Beşiktaş'ın açıklamasına karşı gereken yapılacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

        11

        22 yaşındaki futbolcunun Orlando City ile 2019 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğunu savunan kulüp, oyuncunun, bu ay sonunda başlayacak sezon öncesi kampına katılmasının beklendiğini kaydetti.

        12

        ABD basınında çıkan haberlere göre Orlando City, bu dava için ünlü avukat Marcos Motta'yı tuttu.

        13

        Marcos Motta, uyuşturucu kullandığı için futboldan 1 yıl men edilen Perulu yıldız Paolo Guerrero'nun cezasını 6 aya indirmişti.

        14

        Motta, Guerrero için futbolcunun kanında çıkan Benzoylecgonine maddesinin, And Dağları'ndaki 3 mumyada bulunduğunu belirterek, bu maddenin çok uzun yıllar vücutta kalabileceğini kanıt göstermişti.

        15

        Motta, arkeologların araştırması sonrasında futbolcusunun 2018 Dünya Kupası'nda forma giymesinin önünü açmıştı. Bu savunma, medyada uzun süre ilgi çekmişti.

        16

        Motta futbolda ilk olarak Neymar'ın avukatlığını yaptığı sırada tanınmıştı. Barcelona, 222 milyon Euro bonservis bedeliyle Paris Saint-Germain'in yolunu tutan Neymar'la ilgili olarak sözleşme şartlarının ihlali nedeniyle dava açmıştı.

        17

        Neymar da Barça'nın girişimden yaklaşık iki gün sonra Barcelona'yı 26 milyon Euro ödemesi için FIFA'ya şikayet etmişti.

        18

        Yıldız futbolcu, Barcelona Sosyal Mahkemesi'ne sözleşme maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle kendisine 8,5 milyon Euro'luk dava açan eski kulübüne karşı FIFA'ya başvurmuştu.

        19

        İspanya resmi haber ajansı EFE'nin haberine göre Neymar, FIFA'ya başvurarak Katalan kulübüyle ilk sözleşme yenilemesindeki ikinci ödemeyi yapmadığı gerekçesiyle Barcelona'dan 26 milyon Euro talep etmişti.

        20

        ŞAFAK MAHMUTYAZICIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        Beşiktaş Hukuk İşlerinden Sorumlu ve aynı zamanda Umut Güner ile beraber siyah-beyazlıların transferlerini de yapan yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Larin transferinde Beşiktaş aleyhine hukuksal bir durumun söz konusu olmadığını açıklamıştı.

        21

        DHA'da yer alan habere göre Şafak Mahmutyazıcıoğlu, "Oyuncunun sözleşmesi normalde 31 Aralık'ta bitiyordu. Fakat oyuncu bizimle görüşmeye başlayınca kulübü tek taraflı sözleşmesini uzatmış."

        22

        "Yani tek taraflı sözleşme opsiyonu kullanımı söz konusu. FIFA tek taraflı opsiyon uzatmalarında her zaman oyuncunun lehine kara veriyor."

        23

        "Biz de Amerikan Federasyonu'na değil FIFA'ya bağlıyız. Dolayısıyla da burada herhangi bir olumsuz durumda FIFA bizim lehimize karar verir."

        24

        "Cyle Larin ile yaptığımız görüşmelerde bu durumu enine boyuna konuştuk ve sözleşmeye özel bir madde koyduk."

        25

        "Çok düşük bir ihtimal de olsa herhangi bir olumsuz karar çıkması ve kulübümüze maddi yükümlülük çıkması durumunda bu maliyet tamamen Cyle Larin tarafından karşılanacak."

        26

        "Bu açıdan da rahatız. Oyuncunun oynamak istediği takım Beşiktaş'tır. FIFA bu tip durumlarda hep oyuncunun oynamak istediği takıma göre hareket eder, yine öyle olacaktır." demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ