Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Beşiktaş'ta yılbaşı öncesi alkol denetimi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesinde alkollü ürün satışı yapan işletmelere yönelik denetimde bulundu.

        Ekipler, işletmelerin ruhsatlarını, satışı yapılan ürünlerin bandrollerini ve iş yerinin hijyen kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti.

        13 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

        Ortaköy’de bir büfede denetim yapan ekipler, iş yeri sahibinin ürünlerin satışıyla ilgili ruhsatının olmaması üzerine alkollü içkilere el konuldu. İş yeri sahibine de 13 bin lira para cezası uygulandı.

        AA'nın haberine göre; denetimlere katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yaklaşan yılbaşıyla denetimlerini artırdıklarını belirterek, "Bu sene yaklaşık 127 bin 500 işletmemizde 232 bin 718 resmi kontrol uyguladık. Yaptığımız resmi kontrollerden dolayı 4 bin 611 işletmeye 37 milyon 900 bin liralık idari para cezası uyguladık" dedi.

        Karaca, yaptıkları denetimlerde işletmenin alkol satış izni ve TAPDK belgesinin olup olmadığına baktıklarını ifade ederek, "Nitekim denetim yaptığımız yerde vatandaşımız iznini ibraz edemediği için izinsiz satıştan idari işlem uyguladık, mallara da el koyduk. İkinci iş yerinde de bandrolsüz ürün yakaladık, orada da işlem uyguladık" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ