Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bitcoin milyonerleri, daha istikrarlı ve kullanışlı bir kripto para için bir araya geliyor - Teknoloji Haberleri
        1

        19 yaşındaki Eric Finman, 1 milyon dolarlık Bitcoin servetiyle gündeme gelmişti.

        2

        Genç adam, 12 yaşında ailesiyle bir iddiaya girmiş ve 1 milyon dolar servet edinirse üniversiteye gönderilmeme sözü almıştı.

        3

        Finman yalnızca iddiayı kazanmakla kalmadı, kripto paraların yükselişi sayesinde Bitcoin servetinin değerini de dörde katlamayı başardı.

        4

        Ancak şaşırtıcı şekilde, Finman büyük servetini borçlu olduğu kripto paraların mevcut durumundan memnun değil.

        5

        Finman'a göre, Bitcoin ve diğer kripto para toplulukları herkesin iyiliğinden çok kendi çıkarlarını düşünüyor.

        6

        Finman, günümüzdeki en popüler kripto paraların tabanında yer alan blok zinciri teknolojisinin henüz ideal seviye gelmemesini hayal kırıklığı olarak tanımlıyor.

        7

        Genç girişimci ileri giderek, kripto para pazarını "yozlaşmış" olarak tanımlıyor ve gelinen noktanın orijinal fikre ters düştüğüne dikkat çekiyor.

        8

        Kripto paralar, politikadan bağımsız bir varlık alternatifi olarak ortaya çıkmışlardı. Finman, günümüzde birçok popüler kripto paranın yakında kendi ağırlıkları altında ezilecekleri görüşünde.

        9

        "Bugün gördüklerimiz kripto paraların ilk jenerasyonunu oluşturuyor ve büyük ihtimalle yok olacaklar."

        10

        Finman kripto para dünyasıyla ilgili şikayet etmekle yetinmiyor. Yeni projesi için dünyayı dolaşan genç girişimci, kripto paraları "düzeltmek" istiyor.

        11

        San Francisco'dan Dubai'ye kadar seyahat eden Finman, kendisi gibi Bitcoin milyonerlerini arıyor ve onları bir konsorsiyuma davet ediyor.

        12

        Dünyanın en büyük kripto para zenginlerini bir araya getirmek isteyen Finman, birkaç ay sonra onlarla birlikte yeni bir kripto para geliştireceklerini söylüyor.

        13

        Yeni kripto paranın teknik detayları ilerleyen dönemlerde paylaşılacakken, Finman yeni kripto paranın Bitcoin'in tam tersi özelliklere sahip olacağını iddia ediyor.

        14

        Bitcoin'in fiyatı ödemelerde kullanılmak için aşırı istikrarsızken, Finman projesiyle ortaya çıkacak kripto paranın değerinin daha "öngörülebilir" olacağını belirtiyor.

        15

        Günümüzde Bitcoin transferleri için gereken işlem ücretleri 37 dolara kadar yükselebiliyor.

        16

        Finman, konsorsiyum üyelerini kendi paralarının işlem ücretini olabildiğince az tutmaya ikna ettiğini ve paraları çok popüler olsa bile bunun değişmeyeceğinin altını çiziyor.

        17

        Konsorsiyumun Bitcoin'e bir diğer eleştirisi ise transfer sürelerinin günleri bulması. Finman, kendi kripto paralarının daha kısa sürelerde transfer edilebilmesi için çalışacaklarını belirtiyor.

        18

        Bitcoin madenciliği ve transferi için gerekli elektrik enerjisi de büyük sorunlardan bir tanesi.

        19

        Kimi tahminler, madencilik faaliyetlerinin iklim değişikliğini hızlandırabileceğinde birleşiyor.

        20

        Finman, konsorsiyumun elektrik enerjisi kullanımını azaltacak yenilikçi fikirleri olduğunun sözünü veriyor.

        21

        Bitcoin kullanmak için kullanıcıların önce karmaşık bir dijital cüzdan indirmeleri gerekiyor. Finman'a göre, geliştirecekleri cüzdan kullanıcı dostu arayüze ve kolay bir kullanıma sahip olacak.

        22

        Kripto para dünyasının uzmanları ise bu sorunların çözümlerinin dile kolay olduğuna dikkat çekiyor. Finman'ın parmak bastığı sorunlar sektör tarafından biliniyor ancak birçokları blok zinciri teknolojisinin sınırları olarak kabul ediliyor.

        23

        Bu problemlerin çözümü için tüm altyapıyı ve işlemleri merkezileştirecek bir aracıya ihtiyaç duyuluyor ki, bu da zaten günümüz bankacılık sistemine çıkıyor.

        24

        Ancak kripto paralar, günümüz finansal sisteminin merkez bankaları tarafından yönetilen yapısına tepki olarak geliştirildiğinden, merkezi aracı kurumlar fikri sektör tarafından bir seçenek olarak görülmüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ