Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çiçekleri ve ağaçları canlandıracak öneriler!
        1

        Keçiboynuzu; fosfor, kalsiyum, demir, manganez, bakır ve ve çinko yönünden oldukça zengindir. Toz haline getirerek 1 lt suya 2 yemek kaşığı ilave edildikten sonra bitkiler için besin kaynağı olarak kullanılabilir. Ayda max. 1 defa uygulanması gerekir.

        2

        Isırgan otu, çiçek açtıktan sonra tepe kısmından 15 cm kesilerek toprağa gömüldüğünde toprağı potasyum, kalsiyum, magnezyum ve sülfür açısından zenginleştirir.

        3

        Kabuklarını soyarak yediğiniz sebze ve meyvelerin kabuklarının üzerine sıcak su ekleyerek 1 gün beklettikten sonra bitkilere besin olarak verilebilir. (Soyulan kabuklar 24 saat içinde değerlendirilmelidir.)

        4

        Tüketmekte geç kaldığımız meyvelerin suyunu çıkarıp bir kap içinde fermante edip bitkilere besin olarak verebilirsiniz. Posaları bitki köklerine ilave edilebilir.

        5

        Kanatlı hayvan tüyleri; ağaç ve bitkilerin kök kısımlarına parçalanarak veya direkt ilave edilerek besin olarak kullanılabilir.

        6

        1 yemek kaşığı kuru maya ve 15 gün suda bekletilmiş söğüt dalının suyunu karıştırarak saksı bitkilerine ve bahçe çiçeklerine besin olarak verebilirsiniz.

        7

        Son kullanma tarihi yaklaşan; 1lt süt'e 1 adet limon sıkılarak şişenin ağzını kapatın. Süt jöle haline geldiğinde üzerine su ilave ederek bitkilere besin olarak verebilirsiniz.

        8

        Pekmez; içerisinde potasyum, azot ve iz mineralleri bulundurduğundan dolayı bitkilere besin olarak verilebilir. İçerisindeki şeker, topraktaki bakterileri uyarır ve artmasına yardımcı olur. 1 lt suya yarım litre pekmez karıştırılarak bitkiye besin olarak verilebilir.

        9

        Pirinç suyu, bitkiler için ideal bir besin kaynağıdır.

        10

        Son kullanım tarihi yakın yumurtaların sarı ve beyaz kısımları çırpılarak su ile karıştırılır. Kabukları ise toz haline getirilir. Bitkinin 5 cm yanına çukur açılarak hazırlanan yumurta-su karışımı bir çay bardağı kadar dökülür. Üzerine kabuklar serpiştirilir ve toprakla kapatılır. Besin ihtiyacı yüksek bitkiler için tercih edilir.

        11

        Bitkiler için gerekli potasyumu sağlamak için:

        * Meşe külünde yüzde 40
        * Eğrelti otu külünde yüzde 30
        * Ilhamur ağacı külünde yüzde 38
        * Greyfurt kabuğu külünde yüzde 30
        * Patates kabuğu külünde yüzde 28
        * Salatalık-portakal kabuğu külünde yüzde 25 potasyum bulunur.

        12

        Muz kabukları, fasulye kabukları ve buğday 5 lt su içinde 3 gün karanlık bir ortamda bekletilerek bitki besini elde edilebilir. (Bekleme süresince ara ara karıştırmak gerekir.)

        13

        Ahududu yaprakları, su içinde 15 gün bekletilerek ya da kaynatıldıktan sonra 1 gün dinlendirilerek çiçek ve sebzelerin demir, potasyum ve minarel ihtiyacı için kullanılabilir.

        14

        Midye kabukları, toz haline getirilerek bitkinin köklerine ilave edilirse bitkinin Kalsiyum ihtiyacını karşılayacaktır.

        15

        Soğan kabukları bir kavanozda su içinde 2 gün beklettikten sonra bitkilere besin olarak verebilir.

        16

        Artan çay demi ve posası bitki besini ve ilaç olarak kullanılabilir. 200 ml çayda 87.7 mg potasyum, 2.4 mg fosfor, 7.1 mg magnezyum bulunur. Bitki köklerine artan çayları posaları ile beraber dökülebilir.

        ( Haberdeki bilgiler Tohum Medeniyeti (@MedeniyetiTohum) isimli Twitter sayfası kaynak alınarak yazılmıştır)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ