Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ajans Haberleri Çin'de 22 işçinin mahsur kaldığı altın madeninde bir kişi öldü

        Çin basınındaki haberlere göre, 10 Ocak'ta, eyaletin Yentai kentinin Şişia ilçesine bağlı Şiçıng kasabasında inşaat halindeki bir altın madeninde meydana gelen patlamanın ardından yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu, 17 Ocak’ta hayatta oldukları belirlenen ve kendileriyle irtibat kurulan 12 işçiden patlama anında kafasından yaralanan ve bilincini kaybeden bir işçi öldü.

        Kurtarma ekipleri, 10 işçiden hala haber alınamadığını, madende mahsur bulunan işçilerden ikisinin ağır yaralı olduğunu belirtti.

        Madenin, yerin 350 metre altındaki orta kısmında bulundukları tespit edilen madencilerin olduğu bölüme oksijen ve gıda takviyesi yapmak amacıyla sondaj vurularak boru hatları çekildi.

        Maden alanında 600’den fazla arama kurtarma personeli görev yaparken, ambulans ve itfaiye araçları da hazır bekletiliyor.

        - Çin'de 32 bin maden için "denetim" talimatı

        Çin Ulusal Maden Güvenlik İdaresi, 19 Ocak’ta yaptığı açıklamada, kazaları önlemek için ülkenin kömür haricindeki 32 bin madeninin kapsamlı şekilde denetlenmesi kararı almıştı.

        Denetimlerin mart ayına kadar süreceği bildirilen açıklamada, kurallara uymayanların ciddi yaptırımlarla karşılaşacağı belirtilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ