Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Depremde Süryani Kilisesi de ağır hasar aldı
        1

        Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman'daki çok sayıda tarihi eser zarar gördü.

        2

        Adıyaman ve Çevre İller Metropoliti Mor Grigoriyos Melki Ürek, Mara Mahallesi'ndeki, 1701'de inşa edilen Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi'nin de zarar gören eserlerden olduğunu söyledi.

        3

        Çevre illerdeki Süryaniler tarafından ibadethane olarak kullanılan kilisenin bölgedeki Hristiyanlara hizmet ettiğini vurgulayan Ürek, "6 Şubatta bir afet ve felaket oldu.

        4

        Bölgemizde baş gösteren bu depremden biz de payımızı aldık. Kilisemizin doğu tarafı yerle bir oldu. Yer yer yıkılan binaların arasında bizim kilisemiz de var" dedi.

        5

        Ürek, kilisenin depremler nedeniyle kullanılamaz hale gelmesinin üzüntüsünü yaşadıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

        6

        "Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay ziyaretinde bizimle yaptığı toplantıda yıkılan ve hasar gören kiliselere kolaylık sağlayacaklarını, yıkılan ve hasar gören kiliselerimizle ilgili müsaade ve müsamaha edeceğini söyledi.

        7

        Bu da bizleri bir şekilde rahatlatmıştır. Şu anda çok üzgünüz. Kilisemiz ağır hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiştir. 

         

        8

        Bizim için bu durum kalıcı bir üzüntü durumundadır. Bundan sonraki süreçte prosedürler işledikten sonra enkazı kaldırıp yerine tekrardan aynı şekilde kilise kurmak istiyoruz."

        9