Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yemen'de 1i Fransız 2 kişi kaçırıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande kaçırılan Fransız vatandaşın derhal bırakılmasını istedi

        Yemen'in başkenti Sana'da 1 Fransız vatandaşı ile Yemenli tercümanının kimliği belirlenemeyen kişilerce kaçırıldığı bildirildi.

        Yemen resmi haber ajansı SABA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, petrol alanında faaliyet gösteren Fransız Total şirketi yetkilisi 1 Fransız vatandaşı ile Yemenli tercümanı, başkent Sana'daki 45'inci Cadde'de kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

        Fransa, Yemen'deki büyükelçiliğini bu ülkedeki güvenlik problemleri nedeniyle 11 Şubat'ta kapatmıştı. Güvenlik zafiyeti ve şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de zaman zaman yabancı uyruklu kişilere yönelik "İnsan kaçırma ve öldürme" gibi eylemlerde de bulunuluyor.

        Hollande, kaçırılanların serbest bırakılması çağrısında bulundu

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yemen'de kaçırılan Fransız vatandaşının derhal serbest bırakılmasını istedi.

        İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Hollande, kaçırılan Fransız vatandaşının yerinin tespit edilip, kurtarılması için bütün devlet kurumlarının seferber olduğunu söyledi.

        Hollande, kaçırılan Fransız vatandaşının 30 yaşlarında bir kadın olduğunu ve Dünya Bankası için çalıştığını söyledi.

        Cumhurbaşkanı Hollande, Yemen'de Fransız vatandaşlarına dikkatli olmaları ve gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı, kaçırılan Fransız vatandaşı için bir kriz masası kurulduğunu açıklamıştı.

        Fransa, iki hafta önce Yemen'deki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunmuş ve Sana Büyükelçiliği'ndeki çalışmalarını güvenlik nedeniyle askıya almıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ