Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 13 yaşındaki Samiul'i döverek öldürdüler

        GAZETE HABERTÜRK

        Bangladeş ’in Kumargaon kentinde bir sokak satıcısından meyve çalan 13 yaşındaki Samiul Alam Rajon, onlarca yetişkin tarafından bir sokak lambası direğine bağlanıp demir çubuk ve sopalarla dövülerek öldürüldü.

        Yapılan otopside çocuğun kafatasının parçalandığı ve vücudunda sağlam kemik kalmadığı tespit edildi. Sosyal medyaya yansıyan linç görüntülerinde, çığlıklar atan çocuk öldürülmemek için yalvarıyor.

        Dayak yerden su içmek isteyen Samiul’un bu istediği de yerine getirilmiyor. Aldığı darbeler dolayısıyla bilincini yitiren çocuk, daha sonra hayatını kaybediyor.

        Polis, sadırganlardan birini tutukladı. Bunun yeterli olmadığını söyleyen insan hakları savunucuları, başkent Dakka’da protesto gösterisi düzenleyerek, lince karışan herkesin cezalandırılmasını istedi.

        6 YILDA 903 LİNÇ

        Bangladeş İnsan Hakları Derneği Odhikar, 2009 yılından beri 903 linç vakasının yaşandığını bildirdi. Odhikar, linç vakalarının son dönemde arttığını ve yılbaşından beri 60 vakanın yaşandığını bildirip güvenlik güçlerinden zamanında müdahale istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ