Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyorCumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'teki zirvede basın mensupların sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın, gerilen Rusya-Türkiye ilşkilerine ilşkin "Sabırlı olalım, eteklerde ne kadar taş varsa dökülsün görelim. (Rusya'nın yaptırım kararları) Biz de gelişmelere göre nihai kararı vereceğiz. Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor" yakıştırması ahlaki değil.Türkiye'ye DAEŞ'ten petrol alıyormuş gibi yakıştırmayı kabul etmemiz mümkün değil, bunu da ahlaki bulmuyoruz.Bu kişi Suriye rejimine petrol satmaktadır. Önce bunun hesabını versinler. İftiralarla böyle şeyler yürümez.Biz iyi niyetimizi ortaya koyduk, Sayın Putin'le görüşme isteğimizi ifade ettik, biz şu anda süreci takip ediyoruz." açıklamasını yaptı.

        Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Türkiye, bir kabile devleti değildir. Şu anda 80 milyon nüfusu olan G20'nin üyesi bir ülkeyiz. Aynı masayı beraber paylaştığımız bir ülke, bize karşı bu tür bir şeyi yapması hazmedilir bir şey de değildir.

        Biraz sabırlı olalım. Biz duygusal davranmayalım. Bütün bunların hepsini görelim. Eteklerde ne kadar taş varsa dökülsün, ondan sonra bizde de varsa birikmiş taşlar, biz de dökmeye başlarız.

        Yasal yollarla nereden petrol alıyoruz, nereden doğalgaz alıyoruz bunların hepsi bellidir. Terör örgütleriyle bu tür alışverişi yapacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunu da herkesin bilmesi lazımBurada çok çok iddialı bir şeyi de ortaya koyarım. Böyle bir şey ispat edildiği anda bizim milletimizin asaleti şunu gerektirir. Ben bu makamda durmam ama sayın Putin'e diyorum, 'sen o makamda durur musun?' Bu kadar açık bunu konuşuyorum. Bugün bunu buradaki bazı liderlerle de paylaştım

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ