Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İşte Osmanlı Boks Kulübü'nün bilinmeyenleri

        HüseyiN ŞENTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        Almanya’da polisi alarma geçiren ve çoğunluğu Türklerden oluşan Osmanlı Boks Kulübü (Osmanen Germania Box Club), 7 ay önce kuruldu. Kısa sürede dünyanın her yerinden üye sayısını artıran grup, motosikletli Hells Angels üyeleri gibi sırtlarında kulüp arması olan siyah montlar giyiyor. Ancak geçtiğimiz günlerde grubun Hells Angels ve Bandidos gibi benzeri gruplarla çatışmaya hazırlandığı iddia edildi. Son olarak da grup üyelerinin seslendirdiği, “Bütün ülkeyi ele geçireceğiz. Kanımızı son damlasına kadar akıtmaya hazırız. Bizler korkusuz savaşçılarız” sözlerinin yer adığı rap şarkısı, videosu internet sitelerinde yayınlandı. Bunun üzerine Alman polisi grubu takibe aldı. Habertürk, grubun Almanya’da yaşayan başkanı Mehmet Bağcı’ya ulaştı.

        ‘GENÇLERI SPORA TEŞVİK EDİYORUZ’

        “Tek amacımız başıboş gezen Türk ve yabancı gençleri, suça karışmadan sporla ilgilenmeleri için teşvik etmek ve bu gençleri iş sahibi yapmak. Bunların içlerinde Suriyeli gençler de var” diyen Balcı, şunları söyledi:

        “Dünya genelinde 3 bin 500 üyemizden bin 7’si motosiklet sahibi. Boks yapanların giydikleri montlarda BC, motosiklet kullananların giydikleri montlarda da MC harfleri olan armalar var. 45’i Almanya’da olmak üzere toplam 54 adet spor salonumuz bulunuyor. Boks kulübüyüz ama bizi motorlu çete gibi göstermeye çalışanlar var. Bizde ırkçılık kesinlikle yasaktır. Alman, İtalyan, İsviçreli, Sırp, Bosnalı ve Amerikalı üyelerimiz var. Ayrımcılık yapmadan herkese yardım eli uzatıyoruz. Şarkıda yer alan sözlerin ise hiçbir anlamı yok. Amerika’da söylenen rap şarkılarına bakarsanız öldürmek, kesmek ya da daha kötü sözler var içlerinde. O sözler sadece dikkat çekmek için söylenmiş sözlerdir.”

        ‘UFAK TEFEK KAVGALAR...’

        Sayılarının sürekli artmasının Alman polisini rahatsız ettiğini, bu nedenle kulübe sık sık baskı yapıldığını ifade eden Balcı, yapılan aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanmadığına dikkat çekti. Balcı, “2 ayda bir toplantı düzenliyoruz. ‘Hangi faaliyetleri yapıp yardım sağlayabiliriz?’ diye tartışıyoruz. Toplantılara 2 bin kişi katılıyor. Toplantı bitimlerinde polis tarafından aranıyoruz. Biz spor amaçlı bir kulübüz. Ancak bizi şiddet yanlısı bir grup gibi görüyorlar. Ufak tefek kavgalar haricinde hiçbir suça karışmadık” diye konuştu.

        Bağcı, Necati Arabacı’nın Hells Angels’in başkanı olduğunu da belirterek, “Türk olduğu için tanırım. Onlarla bizim bir ilgimiz yok. Ancak Alman basını sürekli bizim bunlar tarafından kurulduğumuzu yazıyor. Bunlar yalan” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ