HT Gastro
Seyahat

Bayram rotaları

Bayram hareketliliği başladı, 9 günlük tatil için planlar yapılıyor. Büyükler ziyaret edilecek, küçükler sevindirilecek. Eşi dostu akrabaları görme, yakın yerlere kaçma, depoları fulleyip uzun yola çıkma planları yaparken bu listemize de göz atın.

Giriş: 02.04.2024 - 17:56 Güncelleme: 05.04.2024 - 13:15
Haberler Gastro Seyahat Bayram rotaları

Bu sene Ramazan Bayramı çarşamba perşembe ve cuma gününe denk gelen 10-11-12 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. 8 Nisan Pazartesi tam gün ve arefe olan 9 Nisan Salı yarım gün, idari izin kapsamına alınarak bayram tatili 9 güne çıkarıldı. Böylece memurlar için tatil 9 gün oldu. Çalışanlar sadece 8 Nisan 2024 Pazartesi izin alarak 9 gün boyunca tatil yapabilecek.

Gezmek, akraba ziyareti yapmak, yeni yerler keşfetmek, doğaya kaçmak, tarihle başbaşa kalmak, havaların ısındığı şu günlerde denize yakın olmak isteyenler için tatil önerilerimiz aşağıda.

Ayvalık

Pırıl pırıl denizi, günbatımında eşsiz manzaralar sunan adaları, incecik kumlu plajları, ilham veren atmosferi, zengin mutfağı ve cıvıl cıvıl insanlarıyla kendine özgü, çok yönlü, çok renkli bir dünyadır Ayvalık. İstanbul'a yakın olması ve önümüzdeki bayramın 9 gün olması burayı keşfetmek için uygun bir zaman olabilir.

İzmir

Tarihi yerleri, plajları, koyları, şirin köyleri ve şehrin dört bir tarafına yayılmış ilk çağ ve öncesine ait antik kentleri ile İzmir ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Antik yerlerin hiç kuşkusuz en büyüğü Efes Harabeleri. UNESCO tarafından koruma altına alınan şehrin tarihi 9 bin yıl öncesine uzanıyor. Yunan şehirlerinden biri olarak kurulan Efes daha sonra Helenlerin eline geçti. Romalılardan günümüze kadar kalan Efes’te tüm bu tarihi süreçlerin izleri bulunuyor. Dünyanın 7 harikasından biri sayılan Artemis Tapınağının da bulunduğu Efes’teki dev anfitiyatroları, tapınakları ve hala ayakta duran Celsus Kütüphanesi’ni mutlaka görmelisiniz. İzmir'de daha görülecek çok yer var.

Doğu Karadeniz

Fındık diyarı Ordu’dan başlayarak sırasıyla Giresun, Trabzon, Rize ve son olarak sınır kapısı Artvin'e uzanan bir yolculuk çok keyifli olabilir. Norveç'in yeşilliğini aratmayan ve bulutlarla sarılı yaylaları, sürekli yağışlı ve nemli iklimiyle meşhur bölge, geleneksel bir bayram tatili için birebir.

Bolu

Hafta sonu kaçamaklarının en güzel adresi Bolu, ulaşımının kolay olması ve yemyeşil ormanları sebebiyle tatil severler arasında baş köşede duruyor. Abant Gölü, Yedigöller, Gölcük Tabiat Parkı, Kartalkaya Kayak Merkezi, At Yaylası, Seben Gölü, Mudurnu yaylaları ve Akkaya Travertenleri gezebilirsiniz.

Eskişehir

Eskişehir de Ramazan Bayramı'nda seyahat için tercih edilebilecek rotalar arasında. Ziyaretçilerine lezzetli yemekler ve eğlenceli aktiviteler yapabilme imkanı sunuyor. Özel araç, otobüs, tren ya da uçakla Türkiye'nin neredeyse her yerinden kolay bir şekilde gidilebilen Eskişehir'de gezilebilecek pek çok yer var. Eskişehir’e yapılacak seyahatlerde Tarihi Odunpazarı Evleri görülebilir, Porsuk Çayı'nda gondola binerek keyifli vakit geçirilebilir ve Eskişehir Şelale Parkı'na gidilerek şehrin sembolü olan şelale ziyaret edilebilir.

Kaş

Kurulduğu dağ yamaçları sayesinde büyüyemeyen ve coğrafi avantajı sayesinde bugün bile hala balıkçı kasabası olarak kalabilen Kaş, gerçek bir yeryüzü cenneti. Evler restore edilmiş, yenilenmiş ve beyaza boyanarak modern bir görüntü kazanmış. Sokaklarındaki rengarenk çiçekli ağaçlar, begonvillerle süslü ahşap balkonlar huzur veriyor. Akdeniz'in en berrak denizi ise doyumsuz güzellikte. Kaş’ın dışına çıkarsanız arabayla Kaputaş Plajı’na gidebilirsiniz, tekne ile çıktığınızda Kekova’yı gezebilir ve su altındaki antik harabeleri şnorkelle dalarak keşfedebilirsiniz.

Pamukkale

Binlerce yıl boyunca yamaçlardan aşağı akan maden kaynakları ve mineraller, Büyük Menderes Vadisi’ndeki olağan üstü Pamukkale travertenlerini oluşturdu. Pırıl pırıl parlayan beyaz travertenlerin içindeki sığ, doğal ve mineral bakımından zengin havuzlar yamaçlarda terasa benzer balkonlar oluşturuyor. Görkemli görüntüsünün yanı sıra sağlık açısından da son derece önemli olan bu bol mineralli sular, Roma döneminde inşa edilen bir kaplıca kentinin antik kalıntılarını da barındırıyor. Mark Antony’nin Kleopatra’ya hediyesi olan sıcak su banyosunda yüzebilirsiniz.

Kalkan

Kaş’a bağlı tatil beldesi Kalkan, huzurlu atmosferi, eşsiz koyları, panoramik deniz manzaralı butik otel seçenekleri ve doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Bağlı olduğu Kaş’a yalnızca 20 km mesafede yer alan Kalkan, sakinliği ile ziyaretçilerinin kalbini kazanıyor. Özelikle balık restoranları ve eğlence mekanları yaz sezonu boyunca bir hayli hareketliyken, beldenin daha üst bölümlerinde konumlanan konaklama tesisleri ziyaretçilerine huzurlu bir ortam sunuyor. Kalkan seyahatinizde Kaş merkez, Kaputaş Plajı, Patara Plajı ve Antik Kenti’ni görerek keyifli bir Kaş-Kalkan turu gerçekleştirebilirsiniz. Vaktini daha çok Kalkan merkezde değerlendirmek isteyenler ise yüzmek için meşhur Kışla Koyu, Kalamar Koyu ya da Kalkan Koyu’na gidebilir. Kalkan tekne turu bölgede mutlaka gerçekleştirilmesi gereken aktivitelerin başında geliyor.

Bungalov tatili için öneriler

İstanbul'a yakınlığı ve yemyeşil atmosferiyle doğa tatillerinin gözdesi Sapanca ve Maşukiye bungalov tesisleri açısından oldukça gözde. Şile'yi tercih edecekseniz ve aracınız yoksa araç kiralama seçeneğini değerlendirerek Ağva'yı gezebilir, Şile Çarşı'da vakit geçirebilirsiniz. Yedigöller bölgesi de popüler bungalov rotalarından biri. Abant Gölü'nü de içine alan bu doğa harikası bölgede doğa yürüyüşleri yapabilir, bölgede bitki çeşitliliğini inceleyebilirsiniz. Ülkemizin ilk bungalovlarına ev sahipliği yapan Antalya'nın köyü Olimpos, aynı zamanda antik bir yerleşim yeri olarak biliniyor. Byram tatiliniz için Olimpos bungalovlarını tercih ederseniz Yanartaş, Tahtalı Dağı ve Olimpos Örenyeri görmeniz gereken yerlerden. Bünyesindeki bungalov konaklama birimleriyle her geçen gün popülerleşen İğneada, sessiz ve sakin bir doğa tatili düşleyenler için mükemmel seçeneklerden biri. İğneada'yı seçerseniz mutlaka Longoz Ormanları Milli Parkı'nı gezmelisiniz. Bahar mevsiminde Ayvalık, bungalov tatili yapmak isteyenler için de uygun rotalar arasında. Cunda Adası, Şeytan Sofrası, Aşıklar Tepesi bölgedeyken gezmeniz gereken yerler.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER