Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Halepli 13 yaşındaki Macid’in acı görevi

        GAZETE HABERTÜRK

        Suriye’de Esad rejimi, başkent Şam civarında “Sükûnet rejimi” adı verilen ateşkes ilan ederken ABD ve Rusya’nın çabalarına rağmen Halep’i yoğun bombardımana tutmayı sürdürüyor. 2 haftadır süren bombardımanda ölen sivillerin sayısı 375’i aştı.

        Esad rejiminin şimdiki hedefi, merkezdeki muhaliflerin tek çıkış yolu olan Kastilo-Handarat Boğazı’nı kapatmak. Boğaz, Halep merkezden İdlib’e, oradan Türkiye sınırına uzanan muhaliflerin kontrolündeki alana geçit sağlıyor.

        ABD ve Rusya’nın 3 gün önce uzlaştığı ateşkes, sadece Lazkiye’nin kuzeyi ve Doğu Guta’yı kapsıyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün Halep’te ateşkesin “Bir numaralı öncelikleri olduğunu” söyledi. Ancak Moskova’dan henüz olumlu yanıt gelmedi. Annesini kolyesinden tanıyabildi Halep’te ateşkes umudu azalırken kentte her gün bir insanlık dramı yaşanıyor.

        Esad rejiminin hava saldırısında cuma günü evi yıkılan 13 yaşındaki Macid yaşadıkları bunlardan biri. Terzi çırağı Macid’in cuma günü iş dönüşünde sokağına girdiğinde yaşadığı binanın yıkıldığını gördü. Akrabaları ve arkadaşları ona, ailesinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

        El Sukari Hastanesi’ne vardığında Macid, ağabeyinin cesedini gördüğünde acı içinde gözyaşlarına boğuldu. Ona gösterdikleri annesinin cesedini ise ilk başta tanıyamadı. Macid, yüzü ve bedeni parçalanmış tanınmaz hale gelen annesini sadece boynundaki kolyesinden teşhis edebildi. Macid saldırıda sadece annesi ve ağabeyini değil iki küçük kardeşi, anneannesi ve yeğenini de kaybetti.

        Macid’in kız kardeşinin cesedi ise hâlâ çıkarılamadı. Macid ne yapacağını henüz bilmiyor ama kentten ayrılmayı düşünmüyor, “Ben burada doğdum başka nerede yapabilirim ki?” diyor.

        ÇOCUK DOKTORUNUN SON GÖRÜNTÜLERİ

        Halep’te 27 Nisan’da Esad güçleri tarafından vurulan Kudüs Sahra Hastanesi’nin güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Halep’te görevde kalabilen tek çocuk doktoru Muhammed Vasim Maaz’ın (36) hastane koridorunda odaları ziyaret ederken hastaneye isabet eden bomba ile yaşamını yitirdiği görülüyor.

        Ailesi Türkiye’de bulunan Maaz, ölmeden birkaç gün önce Türkiye’den dönmüştü. Saldırıda 12’si hastane personeli 50 kişi ölmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ