Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Nikaragua'da talihsiz bilimadamı araştırma yaparken volkanın içine düştü!

        Nikaragua'da bir volkanbilimci, Masaya Yanardağı'nda araştırma yaptığı sırada kendisini bağlayan halatların kopması sonucunda kraterlerden birinin içine düştü.

        Daily Mail'de yer alan habere göre, 60 yaşındaki Arjantinli bilimadamı Rodolfo Alvarez ve 25 yaşındaki Nikaragualı rehberi Adriac Valladares araştırma yapmak için Masaya Yanardağı'na tırmandı. İkilinin çalışmaları sırasında, kendilerini bağlayan halatların kopması üzerine aktif durumdaki volkan kraterinin yaklaşık 500 metre kadar içine kaydı.

        Olayın ardından harekete geçen itfaiye ekipleri, Arjantinli bilimadamı ve genç rehberini kurtarırken, ikilinin durumlarının stabil olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. İkilinin yüksek sıcaklığa maruz kaldıkları için dehidrasyon yaşadıkları bildirildi.

        REKLAM

        Managua'nın 12 kilometre güneyinde yer alan Masaya Yanardağı en son 1772 yılında patlamıştı. İçerisinde bir lav gölü barındıran yanardağın kraterlerinden biri 2001 yılında patlamış, etrafa saçılan kayalar nedeniyle bir turist yaralanmıştı.

        Yanardağ, bölgede birçok turistin ve araştırmacının gözde mekanlarından biri olarak görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ