Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump, Jeff Sessions'ın istifasını isteyenlere isyan etti: Bu bir cadı avı!

        Amerika Birleşik Devletleri, Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın göreve gelmeden önce Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergei Kislyak ile yaptığı görüşmeleri konuşuyor.

        Yoğun istifa çağrıları arasında 'soruşturmalardan çekildiğini' açıklayan ABD Adalet Bakanı'na, Başkan Trump'tan destek geldi. Session'ın senatoda yaptığı konuşmaya gelen eleştirilere yanıt veren Trump, yaptığı açıklamada, "Jeff Sessions dürüst bir adamdır. Herhangi yanlış bir şey söylemedi. Konuşması daha açıklayıcı ve isabetli olabilirdi ancak bu açık bir şekilde kasıtlı değildi." ifadelerini kullandı.

        Sessions'a yönelik yaklaşımları nedeniyle Demokratları eleştiren Trump, "Demokratlar ellerini abartılı oynuyorlar. Seçimi kaybettiler ve şimdi de gerçekle olan bağlarını kaybediyorlar. Buradaki gerçek konu gizli bilgi ve belgelerin sızmasıdır. Bu bir cadı avı!" şeklinde konuştu.

        REKLAM

        NE OLMUŞTU?

        İlk olarak Washington Post tarafından ortaya çıkarılan habere göre Sessions, Rus büyükelçiyle göreve gelmeden önce en az 2 kere görüştü. Sessions'ın istifasını isteyen Demokratlar'ın, Sessions üzerinde baskı kurmasını sağlayan konu ise Adalet Bakanı'nın göreve gelmeden önce ABD Senatosu'nda yaptığı konuşma.

        ABD Senatosu'nda görevi kabul ettiği gün, gelen bir soru üzerine 'Rus yetkililerle hiçbir zaman görüşmediği' yönünde bilgi veren Sessions, senatoya yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle Demokratların eleştiri yağmuru altında kaldı.

        Sessions'ın Rus büyükelçiyi Eylül ayında Senato'daki ofisinde kabul ettiği, Temmuz'da ise bir vakfın 50'ye yakın büyükelçinin de katıldığı etkinliğinde görüştükleri belirtildi. Sessions, Rus büyükelçiyle Trump'ın seçim kampanyasına yönelik bir görüşme gerçekleştirmediğini sadece bir senatör olarak diplomatik görüşme yaptığını söyledi.

        REKLAM

        Geçtiğimiz haftalarda Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in de göreve gelmeden önce Rus diplomatlara yönelik uygulanan yaptırımlar hakkında Rus yetkililerle görüştüğü ortaya çıkmış, Başkan Trump Flynn'i, Başkan Yardımcısı Pence'i yanlış bilgilendirdiği gerekçesiyle, görevden almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ