Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Miloseviç'in kalbine kazık çaktılar!

        Vampir avcılarının geçen yıl Lahey’deki hücresinde ölü bulunan Sırp diktatörü Slobodan Miloseviç’in dirilmesini engellemek için kalbine kazık çaktıkları öne sürüldü. Saldırgan, 1 metre boyundaki kazığı, diktatörün kabrinin üzerinden çaktığını söyledi.

        SIRP vampir avcıları, geçtiğimiz yıl cezaevindeki hücresinde ölen Sırp diktatörü Slobodan Miloseviç’in dirilmesini önlemek için kalbine kazık çaktılar.

        Kazık çakma olayını, eski diktatörle soyadı benzerliği olan Miroslav Miloseviç üstlendi. Miroslav Miloseviç, bir internet sitesinde de yayınlanan eylem açıklamasında, "Sırp kasabı" Miloseviç’in doğduğu kasaba olan başkent Belgrad’ın 70 km. doğusundaki Pozarevaç’a gittiğini, oradaki mezarlığın parmaklıklarından atladıktan sonra, yanında getirdiği 1 metre uzunluğundaki kazığı, diktatörün kalbine nişanlayarak, kabrin üzerinden çaktığını söyledi.

        Polise teslim olan Miloseviç, ifadesinde, vampir avcısı arkadaşlarıyla birlikte, diktatörün yeniden dirilmesini engellemek için kazık çakma kararı aldıklarını ve kendisinin de bu kararı uyguladığını belirtti.

        Miloseviç, eylemi aslında diktatörün ölüm yıldönümü olan 11 Mart’ta yapmayı planladıklarını, ancak destekçilerinin mezarlığı ziyaret edeceklerini düşünerek, herhangi tatsız bir olaya meydan vermemek için eylemi erkene aldıklarını sözlerine ekledi.

        GELİNİ DAVA EDECEK

        Sırbistan’da, vampirleri öldürmek veya kötü ruhları kovmak için, bu ritüelin uygulandığı ifade ediliyor. Olay, Miloseviç’in bir zamanlar lideri olduğu Sırbistan Sosyalist Partisi’nde infiale neden oldu. Parti, "Büyük başkan ve devlet adamı"nın yattığı mezarlığa yapılan saldırıyı kınarken, eylemi gerçekleştiren kişinin de cezalandırılmasını istedi.

        Miloseviç’in gelini Milica Gajiç, saldırganı dava edeceğini söyledi.

        Miloseviç, Hırvatistan, Bosna ve Kosova’daki savaşlarda soykırım yaparak insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle, Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılandığı sırada, hücresinde ölü bulunmuştu.

        Hürriyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ