Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bulgaristan'dan kısa kısa

        POLİSLER KENDİ ÜNİFORMALARINI KENDİLERİ DİKTİRİYOR

        Bulgaristan'da ekonomik krizle mücadele programı çerçevesinde, İçişleri Bakanlığının personelinin giyim ve ihtiyaç ödeneklerini kesmesi nedeniyle polislerin üniformalarını kendilerinin diktirtmek zorunda kaldığı bildirildi.

        Polis Sendikaları Federasyonu Başkanı Georgi İliev basına yaptığı açıklamada, polis memurlarının sadece üniforma için değil, görev gereği kullandıkları kalem, kağıt ve diğer ihtiyaçlarını da kendi ceplerinden karşıladıklarını söyledi.

        SOFYA BELEDİYESİNE BOMBA İHBARI

        Başkent Sofya belediyesini telefonla arayan kimliği belirlenemeyen bir kişinin, belediye binasına bomba yerleştirildiği ihbarında bulunduğu açıklandı.

        Sofya Belediye Başkanı Yordanka Fandıkova, ihbar üzerine Belediye Meclis oturumununu yarıda keserek tüm personelin binayı boşaltması talimatını verdi.

        Belediye binasına giren patlayıcı uzmanlarının aramalarını sürdürdüğü, ancak şüpheli hiçbir şeye rastlamadıkları bildirilirken, kentin mali sorunları ile ilgili önemli konuları görüşen meclisinse bir mesai gününü kaybettiği bildirildi.

        İçişleri Bakanlığı basın merkezi binanın akşama kadar kapalı kalacağını duyurdu.

        BULGARİSTAN'DA SANAL KİTAP İNDİRME SİTESİ KAPATILDI

        Bulgaristan'da Örgütlü Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (GDBOP) ajanlarının düzenlediği operasyonla, ülkede en popüler sanal kitap indirme internet sitesinin kapatıldığı açıklandı.

        GDBOP yetkilileri, yazarların telif haklarını ihlal eden "Chitanka.info" adlı sanal kütüphanenin kullanıcılarının paralı yasal sitelere yönelmeleri tavsiyesinde bulundu. Soruşturma sonucunda, siteye kaçak olarak ayda ortalama 600 eser yüklendiği ve eser sahiplerinin bu yüzden milyonlarca avro zarara uğradıkları tespit edildi.

        Bu arada, ücretsiz kitap indirme sitesinden ders kitapları ile sözlük ve üniversite ders notları indiren internet kullanıcıları da, çeşitli internet forumlarında yaptıkları yorumlarda sitenin kapatılmasını kınadılar. Sanal kütüphanenin arşivinde 700 yerli ve 1000 yabancı yazarın kaleme aldığı 16 bin eser bulunuyordu.

        SODYUM HİDROKSİT TAŞIYAN TÜRK TIR'I TAKLA ATTI

        Bulgaristan ile Türkiye sınırında, Kapıkule'nin karşısındaki Kapitan Andreevo gümrük kapısı bölgesinde sodyum hidroksit taşıyan bir Türk TIR'ının takla atması sonucu bölgede geniş güvenlik önlemlerin alındığı açıklandı.

        İçişleri Bakanlığı basın merkezinin açıklamasına göre, sivil Savunma ekipleri araçtan dökülen maddeyi toplamaya çalışırken, uluslararası E-5 otoyolu bir süre trafiğe kapalı kalacak.

        Sivil Savunma yetkilileri adı açıklanmayan TIR sürücüsünün kazada hafif yaralandığını, kamyondan 20 ton sodyum hidroksitin asfalta döküldüğünü bildirdi. Kaza nedeniyle Türkiye'den giriş yapan araçların Svilengrad çevre yoluna, Bulgaristan'dan çıkış yapmaya çalışan araçların da Lesovo – Hamzabeyli gümrük kapısına yönlendiriliyor.

        BULGARİSTAN PARLAMENTOSUNUN MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ TARTIŞMASI

        Bulgaristan'da iktidardaki GERB partisinin kent merkezinde bulunan parlamento binasının müzeye dönüştürülmesi için teklif hazırladığı bildirili.

        Haber ağırlıklı yayın yapan Darik adlı bir radyonun haberine göre, komisyona sunulmak üzere bir teklif hazırlandı. Teklifte parlamento binasının müze haline dönüştürülmesi, genel kurul salonunun da cumhurbaşkanlığı ile başbakanlık binaları arasında kalan bölgede bulunan eski Komünist Parti politbüro merkezine taşınması öngörülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ