Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa'da ikinci volkan alarmı - VİDEO

        Yanardağın 200 kilometre çevresinde uçuşa yasak bölge ilan edilirken kül bulutlarının akşam saatlerinde İngiltere'ye ulaşabileceği ve uçuşları etkileyebileceği bildirildi. AB Ulaştırma Komiserliği Sözcüsü Helen Kearns yaptığı açıklamada kül bulutlarının bugün veya yarın İngiltere ve İrlanda hava sahasına ulaşmasını beklediklerini ancak geçen yılki durumdan çok uzak olduklarını söyledi.

        Kül bulutlarının uçuşları etkileyceğinin henüz bilinmediği için bugün İrlanda'ya gelen ve yarın da İngiltere'ye gidecek olan ABD Başkanı Barack Obama'nın seyahatine engel olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

        Öte yandan İrlanda'daki hayvancılık sektörü de kül bulutları nedeniyle zor durumda kaldı. Küçük ve büyükbaş yetiştiricileri hayvanları ahırlarda barındırmak zorunda kalıyor. Sivil savunma ekipleri de hayvancıların ahırlara toplanması konusunda hayvan yetiştiricilerini uyararak onlara yardımda bulunuyor.

        Geçen yıl İzlanda'daki Eyyafyallayökül volkanının patlaması ve kül bulutlarının Avrupa'ya yayılması nedeniyle, havalimanları 5 gün kapalı kalmış, yaklaşık 10 milyon yolcu mağdur olmuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ