Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail 2. filoyu da durduracak

        Kudüs'te toplanan İsrail güvenlik kabinesi, yakında denize açılacak Gazze'ye insani yardım taşıyan uluslararası filoyu durdurma yöntemlerini ele aldı.

        ÇATIŞMAYA GİRMEKTEN KAÇINACAK

        Hükümetteki bakanların yarısını bünyesinde bulunduran İsrail güvenlik kabinesinin toplantısının ardından Başbakan Benyamin Netanyahu'nun ofisinden yayınlanan açıklamada, "İsrail devleti filonun Gazze'ye gelişini engellemeye kararlıdır" denilirken, İsrail askerlerinin gemide bulunanlarla mümkün olduğunca çatışmadan kaçınacakları belirtildi.

        GAZETECİLERE AMBARGODAN VAZGEÇTİLER

        İsrail makamları buna karşılık, filoda yer alacak yabancı gazetecilere ambargo uygulama tehditlerinden vazgeçtiler.

        İsrail Stratejik İşler Bakanı Moşe Yaalon, Başbakan Netanyahu'nun bu kararın medyada konuşulmasından şaşkınlık duyduğunu belirterek, "Bu sorunu inceleyeceğiz ve kararı gözden geçireceğiz" dedi.

        İKİ AP ÜYESİ DE FİLOYA KATILACAK

        Avrupa Parlamentosu'nun (AP) iki üyesinin, Gazze'ye Özgürlük Filosuna katılacakları duyuruldu.

        Avrupa Birleşik Sol/İskandinav Yeşil Sol Grup'tan yapılan açıklamada, İspanyol üye Willy Meyer'in yanı sıra İrlandalı üye Paul Murphy'nin de Gazze'ye hareket edecek filoda yer alacağı belirtildi.

        AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'dan, insani yardım götüren barışçıl gemilerin güvenle Gazze'ye ulaşması ve muhtemel İsrail saldırılarının önlenmesi için gerekli önlemleri alması istenen açıklamada, İsrail'in filonun yola çıkmasını önlemek için AB ve Yunanistan'a uyguladığı baskı kınandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ