Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Miloseviç Kennedy suikasti Sırbistan

        Sırbistan'ın günlük gazetesi 'Kurir', Sırbistan istihbaratı ve diplomatik kaynaklardan Miloşeviç'le ilgili edindiği bilgileri okuyucularıyla paylaştı. Bosna-Hersek ve Kosova'daki savaşlarda binlerce insanın ölümünden sorumlu olan Lahey'de kurulan uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanırken 2006 yılında hücresinde ölen Miloşeviç'in 1990'lı yılların ortasında Washington'da eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından özel toplantıya davet edildi.

        "KENNEDY'İ ONUN ÖLDÜRMEDİĞİNİ BİLİYORUZ"

        Gazetenin iddiasına göre, Beyaz Saray'da yapılan toplantıda Clinton, Miloşeviç'e oturulacak yeri göstererek, ''Sayın Başkanım, şeref duydum'' şeklinde hitap etti. Bu sırada gösterilen koltuğa oturan Miloşeviç'in purosunu çıkartarak yaktığı ve ''Meslektaşım, ikimizde Lee Harry Oswald'ın Kennedy'i öldürmediğini biliyoruz'' diye Clinton'a seslendiği belirtildi. Clinton'un bu sözler karşısında bir süre şaşkınlık geçirdiği, ''ağzı açık bir süre Miloşeviç'e baktığına'' yer veren gazete, ABD Başkanı'nın hiçbir şey söylemeden kalkıp odadan ayrıldığını kaydetti.

        HOLBROOKE DA SIRBİSTAN'I TERKETMİŞ

        Aynı haberde Dayton Antlaşması'nın mimarı olan ve geçen yıl yaşamını yitiren Richard Holbrooke'un Kosova'daki savaş zamanında Sırbistanlı istihbaratçılar tarafından dinlendiği ve Miloşeviç'in müzakerede bunu Holbrooke söylediği belirtildi. Holbrooke'un bu olaydan sonra Sırbistan'ı terk ettiği belirtildi.

        Gazetenin Miloşeviç'le ilgili geçmişe dair aktardğı bir başka olay ise dönemin CIA Başkanı John Mark Deutch ile yaşanmış. CIA Başkanı John Mark Deutch'in başında bulunduğu heyetin, Kosova durumu hakkında koşulları saymaya başladıkları sırada, Miloşeviç'in ''Afedersiniz, benim çıkmam lazım, siz devam edin'' diyerek toplantıyı terk ettiği ileri sürüldü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ