Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Şi Cinping Çin

        ABD'de temaslarda bulunan ve Başkan Obama ile görüşen Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Şi Cinping Ankara temaslarına başladı. Şi ve beraberindeki heyet ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.

        Anıtkabir ziyaretinin ardından bir süre TBMM Başkanı Cemil Çiçekile görüşen Şi, daha sonra Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le biraraya geldi. Yarın İstanbul'a geçecek olan Şi, burada Türk-Çin İş Forumu'na katılacak.

        GELECEĞİN Çİ LİDERİ

        Şi Cinping'in Çin Komünist Partisi'nin bu yıl ekimde yapılacak 17. Büyük Kurultayı'nda Hu Cintao'dan devlet başkanlığı görevini devralması bekleniyor.

        ZİYERET PROTESTO EDİLDİ

        Şi Cinping'in ziyareti, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinden oluşan bir grup tarafından protesto edildi.

        Şi Cinping'in kaldığı otelin önünde toplanan grup, Çinİn Sincan özerk bölgesindeki uygulamalarını protesto etti. Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Çin idaresindeki Sincan özerk bölgesinde Müslümanların din ve vicdan hürriyetinin engellendiğini, bölgedeki yeraltı zenginliklerinin sömürüldüğünü ileri sürdü.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ