Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Londra'da yarın yapılacak seçimlerin favorisi mevcut başkan Boris Johnson

        Londralılar yarın dört yıl görev yapacak belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerini seçecek.

        8 milyona yakın kişinin yaşadığı İngiltere'nin başkenti Londra, bu yaz yapılacak olimpiyat oyunlarına hazırlanırken, yeni belediye başkanının kim olacağı önem taşıyor.

        Belediye Başkanlığına ilişkin yapılan son kamuoyu yoklamaları, Muhafazakar Partili ve mevcut belediye başkanı Boris Johnson'ı, İşçi Partili rakibi ve kendisinden önceki belediye başkanı Ken Livingstone'un önünde gösteriyor.

        Populus adlı kamuoyu araştırması şirketinin Londra'da yaşayan 1,500 kişiyle yaptığı anketin sonucuna göre, Johnson, İşçi Partili rakibi Livingstone'un yüzde 12 önünde gözüküyor. Johnson ve Livingstone'u ise Yeşil Parti'den Jenny Jones ve Liberal Demokrat Parti'den Brian Paddick takip ediyor.

        Başkanlık için adaylar arasında, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nden (UKIP) Lawrence Webb, aşırı sağcı İngiliz Ulusal Parti'den (BNP) Carlos Cortiglia ve bağımsız aday Siobhan Benita da bulunuyor.

        Adaylar, belediye vergileri, toplu taşıma ücretleri, metro ve otobüs ağlarının genişletilmesi, suç oranının düşürülmesi gibi Londra'ya ilişkin birçok konuda çeşitli vaatlerde bulunuyor.

        Yeniden seçilme olasılığı yüksek görünen Boris Johnson ise, "Londra için 9 maddelik planım" dediği planla, belediye vergisindeki belediye başkanına ayrılan payı 4 yıl boyunca dondurmak, gelecek 4 yılda 200 bin yeni iş imkanı yaratmak, polis teşkilatını güçlendirmek, yeni yeşil alanlar oluşturmak ve metro ulaşımdaki gecikmeleri önlemek gibi konularda sözler veriyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ