Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Madagaskar ordusunda ayaklanma

        Madagaskar ordusu başkent Antananarivo'da havaalanı yakınındaki askeri kışlada çıkan isyana müdahele etti. Gün boyunca dün silah seslerinin geldiği kışlaya yapılan müdahelede 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Pazar sabahı başlayan isyan sonucu bütün uçuşların iptal edildiği adada, ordunun isyanı kontrol altına aldığı ifade ediliyor.

        Madagskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, askerler tarafından desteklenen şiddetli protestoların ardından Marc Ravalomanana'nın koltuğunu bırakmasıyla iktidara gelmişti.

        Basına konuşan görgü tanıkları, pazar sabahı kışladan 4 saat boyunca patlamalar duyduklarını, onlarca vatandaşın da neler olduğunu izlemek için kışlanın önüne toplandıklarını söyledi. Polisin ve askerlerin kışlanın etrafını sardıkları ve civardaki binaları boşalttıkları gelen bildiler arasında.

        Öte yandan isyanın başladığı saatlerde, yetkililerin anlaşmak için isyan başlayan kışlaya gittkleri, ancak isyancı askerlerin müzakereciyi öldürülmesinin ardından ordunun operasyonla kışlayı tekrar ele geçirdiği belirtildi. Ayaklanmayı bastırma operasyonunda isyancıların liderinin ve bir askerin öldürüldüğü açıklandı.

        Ordu sözcüsü Rarasoa Ralailomady yaptığı açıklamada, "Gece başlayan temizlik operasyonumuz sürüyor. İsyanı tam olarak bastıramadık, ama durum kontrol altında." dedi.

        Madagaskar adasında sosyal yaşam üzerinde önemli etkisi olan ordu, sık sık politikaya müdahele ederek yönetimleri değiştiriyor. 2002'de ordunun yardımı ile lider olan Ravalomanana, 2009'de bu sefer ordunun ayaklanması ile koltuğundan olmuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ