Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yemin töreni sırasında ateş açıldı

        İtalya'da Başbakanlık Sarayı Chigi önünde iki güvenlik görevlisi ve hamile bir kadının yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının failinin intihar etmeyi denediği ancak kurşunu bittiği için bunu gerçekleştiremediği açıklandı.

        Saldırı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale'de Letta Hükümeti üyelerinin yemin töreni sırasında, yaklaşık bir kilometre mesafedeki Başbakanlık Sarayı Chigi önünde gerçekleşti. Takım elbiseli 49 yaşında Luigi Preite, yemin töreninin hemen ardından hükümetin ilk toplantısını yapmak üzere geçeceği Chigi Sarayı önünde alınan güvenlik tedbirleri dahilinde nöbet tutan ekipte bulunan iki güvenlik görevlisine yaklaşarak ateş etti.

        6 EL ATEŞ ETTİ

        Olay yerinde bulunan boş kovanlardan Preite'nin 6 el ateş ettiği tespit edilirken, jandarmaya bağlı görev yapan 50 yaşındaki Giuseppe Giangrande boynundan, 30 yaşındaki Francesco Negri ise bacağından yaralandı. Bu sırada eşi ve çocuğuyla birlikte yoldan geçen hamile bir kadının silah seslerinin yarattığı panik ortamında yere düşerek hafif yaralandığı kaydedildi. Yaralılar Umberto I Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Bölgede görev yapan, diğer güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle olay yerinde yaralı olarak ele geçirilen Preite, polis gözetiminde götürüldüğü San Giovanni Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        KURŞUNU BİTTİ

        İçişleri Bakanlığı için yemin etmesinin hemen ardından Umberto I Hastanesi'ne giden ve yaralı jandarmaları ziyaret eden Angelino Alfano, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını belirtirken, "İlk izlenim saldırının bireysel olduğu yönünde" dedi. Alfano ayrıca, Pireite'nin saldırıdan hemen sonra silahını kendisine doğrultup intihar girişiminde bulunduğunu, ancak altı el ateş ettikten sonra kurşunu kalmadığı için intihar edemediğini açıkladı.

        KARDEŞİ: PSİKOLOJİK SORUNU YOK

        Bu arada bir televizyon kanalında canlı telefon bağlantısıyla açıklamada bulunan Luigi Preite'nin erkek kardeşi Arcangelo Preite, "Olanlar karşısında çok üzgün ve şaşkınız. Yaralılardan ve ailelerinden özür diliyoruz" dedi. Luigi Preite'nin psikolojik sorunları olduğu yönündeki iddialar konusunda ise "Böyle bir bilgimiz yok. Şimdiye kadar da bu yönde bir izlenimimiz olmadı" dedi.

        EŞİNDEN AYRI, İŞSİZ

        Arcangelo Preite, bir çocuk babası olan Luigi Preite'nin, yaklaşık 20 yıl ülkenin kuzeyinde Piemonte bölgesinde bulunan Alessandria kentine bağlı Pedrosa beldesinde inşaat işçisi olarak çalıştığını, üç yıl önce eşinden ayrıldığını, işini de kaybedince ailesinin yanına Calabria bölgesindeki Rosarno kentine döndüğünü söyledi. Preite, "Son üç yıldır ebeveynlerimizle birlikte Calabria'da yaşıyor. En son Ağustos ayında görüştük. Her şey normaldi. Olağanüstü bir durum ve psikolojik sorunu olduğuna yönelik bir izlenimimiz olmadı. Psikolojik tedavi geçmişi de yok. Şaşkınlık içindeyiz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ