Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar!

        Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Paris'te, ABD, İngiltere, Katar ve Suudi Arabistan dişişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından, Türkiye'nin Paris Büyükleçiliği'ndeson gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        İngiliz ve Fransız bakanlarla görüşürken, helikopterin düştüğü haberlerinin geldiğini belirtenDavutoğlu, Paris'teki muhataplarına helikopterin düşürülmesiyle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

        Davutoğlu, "Suriye sınırımıza 5 mil uzaktlıkta helikopter tespit edilmiştir. Tüm uyarılara rağmen bu helikopter Türk hava sahasını ihlal etmiştir. Yapılan uyarılara rağmen hava sahasını terk etmeyen helikopter düşürülmüştür"dedi.

        Dışişleri Bakanı Davutoğlu, konuyla ilgili olarak BM Genel Sekreteri, NATOve BM Güvenlik Konseyi ülkelerine gerekli bilginin verileceğini belirtti.Davutoğlu,"Kimse bir daha Türkiye'nin sınırlarını herhangi bir şekilde ihlal etme cüreti gösteremeyecektir. Bu konuda her türlü tedbir alınmıştır" diye konuştu.

        Bakan Davutoğlu, Paris'teki temasları sırasında dışişleri bakanlarının da Türkiye'nin sınırgüvenliği konusunda tam desteklerini ifade ettiğini söyledi.

        Davutoğlu, "Uluslararası kurallara uyulmaması durumunda doğabilecek sonuçları daha önce Halepçe’de, Bosna’da, Srebrenitsa'da gördük. Suriye'de daha fazla acının yaşanmaması için kanlı yöntemleri kullanan bu rejimin, bu yöntemleri kullanmasının önüne geçilmelidir" diye konuştu.

        Bakan Davutoğlu, "Kimyasal silahların çözülmüş olması da krizi ortadan kaldırmıyor. Kriz, kimyasal silahlar kullanılmadan daha da tırmanabilir" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ