Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Makedonya'da hava kirliliği alarmı

        Makedonya'da yaşanan yoğun hava kirliliği nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından başkent Üsküp'ün yanı sıra Kalkandelen, Manastır ve Kırçova şehirlerinde cumartesi gününe kadar acil durum ilan edildi.

        Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, acil durum önlemleri hakkında bilgi verildi. Açıklamada, kamu ya da özel sektörde çalışan hamile kadınlar ve 60 yaş üstü tüm vatandaşların, acil durumun devam ettiği süre zarfında işlerinden muaf tutulmaları, açık alanlarda çalışmak zorunda olan vatandaşların, 11.00-17.00 saatleri arasında çalıştırılmamaları, okul ve kreşlerde ise beden eğitimi derslerinin kapalı alanlarda yapılması gerektiği ifade edildi.

        Üsküp, Kalkandelen, Manastır ve Kırçova belediyeleri de ekmek ve ilaç taşıyanlar hariç, ağır vasıtalar için 07.00-19.00 saatleri arasında şehir merkezindeki yolların yasaklandığını, bu araçların çevre yolları kullanmaları gerektiğini duyurdu.

        Belediyelerden yapılan açıklamalarda ayrıca çok acil olmadıkça vatandaşların da kendi araçlarını kullanmamaları, toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri istendi.

        Bakanlar Kurulu, söz konusu önlemlere daha sonra da devam edilip edilmeyeceğine cumartesi günü karar verecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ