Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Boko Haram’a ortak operasyon, Boko Haram, Boko Haram'a karşı birleştiler, Boko Haram'a operasyon, Boko Haram'a karşı işbirliği

        Afrika’nın 5 ülkesinin liderleri, Boko Haram örgütüne karşı atılacak adımları görüşmek üzere, Batılı yetkililerle Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya geldi. Batı tarzı eğitime karşı çıkan örgüt, Nijerya’da 200’den fazla kız öğrenciyi kaçırmasıyla gündeme gelmişti. Örgüt son olarak Kamerun’da bir Çin şirketinin şantiyesine saldırarak 10 kişiyi kaçırmıştı.

        Nijer, Nijerya, Kamerun, Çad ve Benin liderleri, Paris’te Fransa, ABD ve Ingiltere’den yetkililerle, Boko Haram’la mücadele stratejisini ele aldı. Zirvede konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, El Kaide ile bağlantılı olduğunu belirttiği Boko Haram Örgütü’nün Orta ve Batı Afrika için büyük tehdit oluşturduğunu söyledi. Hollande, örgüte karşı istihbarat paylaşımı ile ortak operasyonlar yapılması ve sınırların korunması gerektiğini vurguladı.

        Yabancıların konuyla ilgili yardımda bulunmasını kerhen kabul eden Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, kaçırılan kızların hapisteki örgüt üyeleri ile takas edilmesi teklifini reddetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ