Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer crohns disease, crohn hastalığı, ingiltere, ingiliz model, ingiliz crohn hastası model, kolostomi torbası, kolostomi nedir, crohn hastalığı nedir, kolostomi, ameliyat, bağırsak ameliyatı, kolostomi torbalı fotoğraflar
        1

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        İngiltere'de yaşayan 23 yaşındaki Bethany Townsend, bir Crohn hastası. Crohn hastalığı, bağırsak ameliyatına ve kolostomi operasyonuna, yani kalın bağırsağı (kolon) ameliyatla karın ön duvarına ağızlaştırma işlemine yol açabiliyor.

        2

        Bu operasyonu geçiren hastalar, kolostomi torbası adı verilen aparatla hayatlarına devam etmek zorunda kalıyor. Ancak Bethany, vücudunu ve kolostomi torbalarını sürekli gizlemeye bir son verip, bu kareleri sosyal medyada paylaşmaya karar vermişti.

        3

        Genç kadın, eşinin desteği ile attığı bu adımı "insanları cesaretlendirmek istedim, bu kötü bir durum değil" olarak açıklamış, paylaştığı fotoğraf sosyal medyada büyük takdir toplamıştı.

        4

        Ve Bethany, amacına ulaştı. Kendisi ile aynı kaderi paylaşan pek çok hasta kolostomi torbalarıyla çektikleri fotoğrafları paylaşmaya başladı.

        5

        Vickie Morris, tatilde güneşlenirken çektirdiği fotoğrafın altına, hastalık hakkında bilinçlenmenin çok önemli olduğunu yazdı.

        6

        2 çocuk annesi Marcia, kolostominin bir tedavi yöntemi olduğunu ve bunun için minnettar olduğunu yazdı.

        10

        Crohn hastalığının bir tedavisi olmasa da, yapılan ilaç tedavisi ve operasyonlarla uykuya alınabiliyor. Hastalığın uyku döneminde semptomlar hemen hemen ortadan kalkıyor.

        11

        Hastalığın sebepleri, oluşumu ve gelişimi net olarak bilinmiyor... Crohn hastalığı aynı zamanda bir özbağışıklık bozukluğu (autoimmune disorder) olarak sınıflandırılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ