Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Erkekler artık işe böyle gidecek - Lüks Yaşam Haberleri

        Erkeklerin modaya ilgisi her geçen gün artıyor. Artık vücutlarına uygun takım elbise giyiyor, ayakkabılarına özen gösteriyor ve trendleri yakından takip ediyorlar. Hatta arada denemeler yapıp podyumlarda gördükleri mankenler gibi olmaya da çalışıyorlar; ama ben kendi adıma şort-takımla işe gelen erkeklere rastlamadığım için mutluyum! Kesinlikle tutucu değilim, fakat erkek modasında kalıplar değişiyor ve bunu kabul etmek biraz zaman alıyor. Son 30 yılda erkek gardırobu çok farklılaştı. Bakalım neler olmuş...

        80'LER: POP VE SPOR

        1980'lerde moda, müzik ve spordan çok etkilendi. Pop starlar ve ünlü sporcular günlük kıyafetleriyle modaya yön verdi.

        - Sivri yakalı dar gömlekler ve dar, İspanyol paça takımlar bu döneme damgasını vurdu.

        - 1980'lerde erkek modası genel olarak 70'lerin ifadesini taşıyordu.

        İş kıyafetleriyle günlük giyim arasında keskin bir çizgi vardı. İş kıyafetleri klasik çizgiler taşırken, günlük giysiler deri ceket ve bol fermuarlı pantolonlarla Michael Jackson tarzını yansıtıyordu.

        - Denim pantolonlar çok revaçtaydı. Klasik denim renklerinin dışında taşlanmış jean'ler, açık ve solgun tonlar da trendiydi.

        - Aksesuvarda tutuculuk vardı. Yüzük ve kolyeler, bandana modası başlayınca ortaya çıktı.

        - Ayakkabılar, ünlü spor yıldızlarının giydiği tarzdaydı. Basketbolcu Michael Jordan'ın giydiği spor ayakkabılar gençleri etkisi altına aldı. Bileği kavrayan uzun Air Jordan sneaker'lar en favori modeldi.

        Unutulmayanlar:

        - Miami Vice ve Amerikan Jigolo filmlerindeki bol ve hafif kıyafetler

        - Baştan aşağıya jean

        - Vatkalı ceket

        - Bol pantolon

        - Deri ceket

        90'LAR: ROCK and ROLL
        Bu dönemin modasını tanımlayacak belirli bir stil kavramı yok. Ama şöyle söyleyebiliriz; 60'ların ve 70'lerin bazı moda akımları 90'larda tekrar kendini gösterdi. Erkekler moda konusunda serbestti ve anti-trendi bir yaklaşıma sahiplerdi.

        - Rock müzik ve heavy metal grupları 90'ların giyim tarzını çok etkiledi. Aşınmış ya da yırtık jean'ler, karışık uzun saçlar, metal aksesuvarlar ve siyah tişörtler rock&roll tarzını yansıtıyordu.

        - Motosikletçi tarzı deri ceketler, renkli ve boyalı desenler, grafitiler, kovboy çizmeleri, yumurta topuklar, oduncu gömlekleri, yüksek belli kesimler, pilili pantolonlar ve Timberland botlar modaydı.

        Unutulmayanlar:

        - Oduncu gömlek

        - Yüksek bel

        - Pilili pantolon

        - Timberland

        2000'LER: SLIM FIT

        2000'lerin başında rahat ve salaş kıyafetler yükselişe geçti. Ama 2004'ten itibaren erkek modası feminen izler taşımaya başladı.

        - 2000 yılının başında hip hop kültürü modayı baştan aşağıya değiştirdi. Klasik siluetlerin yerine bir anda daha rahat ve dikkat çekici formlar geldi.

        - Pop punk modası gençler arasında çok popüler oldu. Lastik bileklikler, dik saçlar, askeri kasketler, aviator güneş gözlükleri, kapüşonlu kazaklar, bol jean'ler ve Harley Davidson botlar 2000 yılının erkek modasını yansıtıyordu.

        - 2004'ün başlarında, salaş kıyafetlerden sofistike görünüme geçiş başladı. Klasik siluetler tekrar kendini gösterdi: Çizgili siyah takım elbiseler, kösele ayakkabılar, klasik beyaz gömlekler, haki rengi, bej pantolonlar, kruvaze ceketler, gri çizgili takım elbiseler... Takım elbise, işyeri ve davetler dışında da farklı kombinelerle günlük giyimin parçası oldu.

        - 2006'dan itibaren takım elbise, gençler arasında popüler olmaya başladı. Çift düğmeli takımların yerini tek düğmeli slim fit kesimler aldı. Bol pilili pantolonlar yerine dar kalıplı modeller öne çıktı. Paçalar kısaldı ve daraldı.

        - Son yıllara ise slim fit modası damgasını vurdu. Gömlekten pantolona slim fit kesimler, erkek modasını baştan aşağıya değiştirdi. Jean'de bile dar modeller rağbet görüyor. Jean'de ayrıca düşük belli kesimler, taşlanmış modeller, yırtık ve kirli detaylar trend oldu.

        - Pembe, 2000'lerde erkeklerin alışmaya başladığı bir renk oldu. Renkli, çizgili motifler ve ekose desenler de bu döneme damgasını vurdu.

        - Kolyeler, deri bileklikler, büyük güneş gözlükleri, tokalı kemerler, kargo tipi çantalar en popüler aksesuvarlardı. 2010 yılına damgasını vuracak aksesuvar ise gözlük.

        Unutulmayanlar:
        - Kısa paça boyu

        - Kısa ve dar ceket

        - Kruvaze ceket

        - Dar pantolon

        Yükselen trend, Kişiye özel ısmarlama giyim

        Erkek modası artık daha heyecan verici, çünkü günümüzde trendler çabuk değişiyor. Yılda iki sezon dönemi çoktan kapandı, moda neredeyse her ay yenileniyor. Ama öte yandan, günümüzde tektipleşme artıyor. Kendilerini giyimleriyle farklılaştırmak isteyen erkekler ise kişiye özel ısmarlama gömlek, takım elbise ve smokinleri daha çok tercih ediyorlar.

        Milimetric de altı yıldır erkeklere ısmarlama giyim hizmeti veren markalardan biri. Kurucu ortağı ve imaj danışmanı Kağan Gökalp, erkeklerin kişiye özel kıyafetlerle kendilerini farklı ve ayrıcalıklı hissettiklerini söylüyor:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ